Bunq verliest kort geding tegen NRC

Bunq verliest kort geding tegen NRC

23-07-2024 (16:28) - Economisch

NRC hoeft een artikel over de online bank bunq niet te rectificeren. Dit heeft de rechter dinsdag bepaald. De bank had een kort geding tegen de krant aangespannen vanwege een artikel over medewerkers die bankgegevens voor privédoeleinden hadden opgevraagd.

Bunq had om een rectificatie gevraagd, onder andere omdat de bank vond dat NRC ten onrechte had geciteerd uit interne communicatie. De rechter heeft bepaald dat het gebruik van de interne communicatie in dit geval niet onrechtmatig is.

In beide gevallen ging het weliswaar om interne communicatie, maar daarin worden geen bedrijfsgeheimen prijsgegeven. Er wordt in algemene zin gediscussieerd over de wenselijkheid van toegang tot klantgegevens voor alle medewerkers, en de wijze waarop de privacy is gewaarborgd. Deze informatie levert een bijdrage aan het publieke debat over de vraag of bunq de bedrijfsprocessen en waarborgen tegen privacy-inbreuken op orde heeft.

NRC publiceerde vorige maand een artikel over vier anonieme voormalige bunq-werknemers die in rekeningen keken die ze voor hun werk niet nodig hadden. 


NU.nl; Emerce

Bureaus

Media

Marketing