Communicatie-ondernemers profiteren te weinig van cyberveiligheidssubsidie

Communicatie-ondernemers profiteren te weinig van cyberveiligheidssubsidie

09-10-2024 (14:22) - Economisch

Veel kleine bedrijven in de communicatie- en informatiesector nemen nog niet genoeg maatregelen voor voldoende cyberveiligheid. Daarom start het ministerie van Economische Zaken met de subsidie 'Mijn Cyberweerbare Zaak'.

Er valt vooral veel winst te behalen op specifieke gebieden zoals het inloggen in twee stappen, e-mailbeveiliging en andere essentiële maatregelen. Dit blijkt uit de CyberVeilig Check van het DTC. Deze basismaatregelen zijn van cruciaal belang om het risico op cyberaanvallen te verkleinen.

Jaarlijks zijn duizenden bedrijven – zowel groot als klein - het slachtoffer van een cyberaanval. Bedrijven die hun cyberweerbaarheid nog niet op orde hebben, lopen hierdoor een risico. 'We zetten ons in om het bewustzijn over cyberrisico’s in onder andere de sector informatie en communicatie te vergroten, zodat bedrijven actie ondernemen om hun cyberweerbaarheid te versterken,' zegt Michel Verhagen van het DTC. 'De subsidie kan daarbij een belangrijke steun zijn, bijvoorbeeld voor investeringen in back-ups, wachtwoordmanagers en/of antivirussoftware.'

De subsidie wordt toegekend op volgorde van binnenkomst, dus wacht niet te lang met het aanvragen ervan. De mogelijkheid om subsidie aan te vragen stopt wanneer het subsidiebudget van 1 miljoen euro toegekend is. De subsidie voor kleine bedrijven is aan te vragen in 3 stappen.

De subsidie dekt 50% van de kosten van een cybermaatregel, tot een maximum van 1.250 euro. De subsidie is voor bedrijven met 1 tot en met 50 werknemers en een jaaromzet van maximaal 10 miljoen euro.


Bureaus

Media

Marketing