Credion helpt mkb met financieringsprobleem via online platform

Credion helpt mkb met financieringsprobleem via online platform

09-11-2023 (11:02) - Economisch

Credion, de Nederlandse mkb-financieringsspecialist, helpt dit probleem op te lossen door een nieuw digitaal financieringsplatform te introduceren. Op dit platform adviseren financieringsadviseurs ondernemers direct en op een transparante manier om zo de juiste financiering te kunnen vinden en de groei en innovatie te bevorderen.

Het online platform van Credion biedt een overzicht van de passende financieringsopties voor mkb’ers. “Van een horecaondernemer die een nieuwe keukeninstallatie nodig heeft tot een groothandel met behoefte aan nieuwe panden en vrachtwagens vanwege internationale groei, middels een aantal muisklikken kun je zien of de plannen financierbaar zijn en welke opties hiervoor het beste zijn. Daarna helpen onze lokale financieringsspecialisten met het uitdenken van de details en met de realisatie van deze plannen”, aldus Carlo van der Weg, oprichter en CEO van Credion.

Complexer financieringslandschap

Het mkb is cruciaal voor de Nederlandse economie, maar kampt al lange tijd met financieringsproblemen. Ruim 50% van de mkb-ondernemingen krijgt momenteel namelijk niet de juiste financiering. Micky Adriaansens, demissionair minister van Economische Zaken, sprak onlangs de belofte uit om het mkb hierbij meer ondersteuning te bieden.

Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat het Nederlandse mkb een hogere rente betaalt voor bankleningen dan grote Nederlandse bedrijven en ondernemers in andere Europese landen. Daarnaast is het voor een ondernemer überhaupt moeilijk om een lening af te sluiten bij een bank in Nederland. Eerder dit jaar werd al bekend dat ondernemers steeds vaker financiering zoeken buiten banken om, zoals via crowdfunding en/of via andere non-bancaire financiers, zij het vaak tegen een hoger rentetarief dan bij een bank. Deze trend zorgt voor een grotere vraag als aanbod van dergelijke non-bancaire leningen en creëert een nog complexer financieringslandschap.

Financieringszoektocht vereenvoudigen

Ondernemers hebben de tijd en focus niet om op zoek te gaan naar de juiste optie in een landschap waar een helder overzicht van alle opties ontbreekt. Hierdoor kiezen ze lang niet altijd voor de beste financieringsregelingen. Daarnaast is het voor ondernemers lastig om een geschikt dossier op te stellen voor een specifieke financieringsregeling. Wanneer ondernemers bij een financier langsgaan, zoals bij een bank, wordt de aanvraag vaak afgekeurd omdat het dossier niet op orde is.

Ondernemers begeleiden

Credion biedt hulp door ondernemers te begeleiden, het proces te stroomlijnen en de benodigde documentatie te vereenvoudigen. Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring, 120 financiers - waaronder banken - in hun netwerk en meer dan 90 deskundige financieringsspecialisten op nationaal en regionaal niveau. Deze specialisten hebben veelal een achtergrond in de bankwereld en voldoen aan het Keurmerk van de Stichting MKB Financiering. Hierdoor is Credion in staat om mkb'ers persoonlijk advies te geven over de juiste financieringsoptie. Daarnaast helpt het bedrijf de ondernemingen met het opstellen van de geschikte dossiers en biedt het begeleiding bij de aanvragen. Zo kunnen financiers de aanvragen sneller en gemakkelijker analyseren en goedkeuren.


Bureaus

Media

Marketing