Donut- en koffieketen Dunkin' in Nederland failliet

Donut- en koffieketen Dunkin' in Nederland failliet

08-10-2024 (22:00) - Economisch

Donut- en koffieketen Dunkin' is in Nederland failliet. De winkels blijven voorlopig open. De rechtbank in Amsterdam heeft een curator aangesteld, die kijkt of en hoe de keten verder kan gaan.

Medeaandeelhouder Roberto Fava bevestigt het failissement tegenover persbureau ANP. Dunkin' heeft ongeveer vijftig winkels in Nederland. Partijen hebben niet bekendgemaakt hoeveel mensen er in dienst zijn.

De Nederlandse en Belgische vestigingen van Dunkin' kwamen vorig jaar in handen van horecaconcern Van der Valk. Daarmee had het horecabedrijf ook het recht om het Dunkin'-merk te gebruiken. Van der Valk wilde de keten laten groeien en hoopte zo jongeren naar zijn hotels te trekken.

Maar afgelopen jaar werd juist een aantal vestigingen gesloten. Toen Dunkin' in handen van Van der Valk kwam, waren er nog ongeveer zeventig winkels. Daarvan zijn er nog zo'n vijftig over.

Dunkin' is oorspronkelijk een Amerikaans bedrijf, met filialen over de hele wereld. De keten zit sinds 2017 in Nederland. Het eerste filiaal opende dat jaar in Amsterdam. 


NU.nl

Bureaus

Media

Marketing