Duurzaam investeringsplatform Corekees keert eerste rendement uit

12-01-2022 (11:35) - Economisch

Corekees heeft in december voor het eerst rendement uitgekeerd aan investeerders. Dat maakt het duurzame investeringsplatform vandaag bekend. Het eerste investeringproject van Corekees is de herbebossing van marginale grond in Paraguay met de Pongamiaboom. De noten van de Pongamiaboom dienen als grondstof voor biobrandstof.
 
De eerste bomen zijn in 2018 door Corekees aangeplant en afgelopen december voor het eerst geoogst. Ondanks uitzonderlijke weersomstandigheden in Paraguay is het gelukt om de noten te verkopen en de oogstopbrengsten naar investeerders terug te laten vloeien.
 
Dankzij een afname-contract met lokale partner Investancia worden de Pongamianoten gegarandeerd voor een vast bedrag per kilo verkocht. Investancia verkoopt de noten op haar beurt weer door aan de Zuid-Amerikaanse oliegigant BSBios (onderdeel van de ECB Group), die de plantaardige olie raffineert tot biobrandstof en het eindproduct verkoopt aan onder andere Shell en BP.
 

Ecologisch en financieel rendement

Investeerders kunnen bij Corekees voor 20 euro per stuk bomen kopen. Voor elke aangeschafte boom ontvangen zij een obligatie. De obligatie geeft investeerders gedurende 20 jaar recht op de oogstopbrengsten van de bomen, met een gemiddeld rendement van 7,8% tot 8,5% per jaar over de gehele looptijd.
 
Nick van Heesewijk, founder Corekees: “De herbebossing met de Pongamiaboom in Paraguay is het eerste project op ons investeringsplatform. Het zaadje waarmee Corekees begon. We zijn dan ook ontzettend trots dat we na 4 jaar rendement kunnen uitkeren aan de early investors/adopters. Het succes geeft ons ook het vertrouwen om ons duurzame investeringsplatform komend jaar uit te breiden, zodat groene beleggers hun portefeuille kunnen verrijken met meer duurzame investeringsmogelijkheden.” 

Bureaus

Media

Marketing