Een duurzame begrafenis voor iedereen

20-03-2024 (10:33) - Economisch

Loop Biotech start een crowdfunding om binnen twee weken twee miljoen euro binnen te halen. Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden investeren in het bedrijf dat paddenstoelenkisten produceert via het platform Invesdor

Loop Biotech speelt in op de groeiende vraag naar natuurlijk afbreekbare uitvaartproducten. De duurzame doodskist, urn en baar zijn levende gebruiksobjecten van upcycled hennep en mycelium, het ondergrondse wortelnetwerk van paddenstoelen. Om dit aanbod van duurzame uitvaartproducten toegankelijk te maken moet het bedrijf het productieproces uitgroeien om sneller en goedkoper te kunnen produceren. De crowdfunding ronde biedt kans om aandeelhouder te worden van Loop Biotech, en hierdoor mee te bouwen aan een circulaire toekomst. De investeringsronde loopt van 20 maart tot en met 3 april 2024.

Loop-producten toegankelijk voor iedereen

Bob Hendrikx, CEO en oprichter van Loop Biotech, over de crowdfunding op Invesdor: “De inzet van deze investeringsronde is de Loop-producten toegankelijk maken voor iedereen en voor ieder budget. Dat kan niet zonder op te schalen. De vraag groeit en we willen onze fabriek uitbouwen om sneller, beter en goedkoper te kunnen produceren. Tegelijkertijd willen we de dood bespreekbaarder maken.

Op weg naar 2 miljoen euro

Dankzij startbedrag van partners Limbraco en Orange Wings Investments, heeft Loop Biotech op dit moment €500.000 funding binnengehaald. Loop Biotech hoopt in totaal met deze actie twee miljoen euro op te halen. 

 

 


Bureaus

Media

Marketing