Euro Shoe Groep (oa Bristol) vraagt gerechtelijke reorganisatie aan

Euro Shoe Groep (oa Bristol) vraagt gerechtelijke reorganisatie aan

02-06-2024 (19:47) - Economisch

Euro Shoe Group, de vennootschap achter de bekende schoenen- en kledingketen Bristol, gaat na zorgvuldige overwegingen en overleg met de raad van bestuur en haar financiële partners, een verzoekschrift indienen voor een gerechtelijke reorganisatie bij de rechtbank van Hasselt. Het doel hiervan is om op zoek te gaan naar overnemers in het brede retaillandschap om zo de werkgelegenheid van haar medewerkers maximaal te behouden.

Sinds 2019 kampt de Euro Shoe Group met aanhoudende economische uitdagingen, waaronder de impact van de sluitingen tijdens de COVID-19-pandemie, stijgende huur- en energiekosten, en een dalende koopkracht van consumenten. Ondanks inspanningen om de financiële situatie te verbeteren in het moeilijke economische klimaat, bleven de positieve resultaten sinds het najaar van 2023 uit.

Tijdelijke opschorting van betalingen

De gerechtelijke reorganisatie, bekend als GRP-3, biedt Euro Shoe Group de mogelijkheid om financiële ademruimte te creëren door tijdelijke opschorting van uitstaande externe betalingen. Dit stelt de organisatie in staat om op zoek te gaan naar potentiële overnemers in het brede retaillandschap voor het geheel of delen van de organisatie, in samenwerking met een aangestelde gerechtsmandataris.

Elise Vanaudenhove, CEO van Euro Shoe Group: “We zullen er alles aan doen om - bij goedkeuring van de gerechtelijke reorganisatie - werkgelegenheid te behouden door - én in samenwerking met de gerechtsmandataris - op zoek te gaan naar overnemers die maximale jobs verzekeren, of door onze medewerkers actief te begeleiden bij de zoektocht naar een nieuwe baan.”

Naast het indienen van het verzoekschrift, plant Euro Shoe Group vanaf volgende week een uitverkoop van de collectie om de continuïteit van de organisatie te garanderen terwijl de procedure loopt.


 


Bureaus

Media

Marketing