Food start-up Grünten start sharefunding campagne

Food start-up Grünten start sharefunding campagne

08-01-2024 (17:17) - Economisch

De food start-up Grünten start een sharefunding campagne om verdere groei in te zetten en nieuwe veggie-based convenience producten te ontwikkelen.

Grünten wil met haar producten de consument verleiden tot groenterijke keuzes, om bij te dragen aan een gezonde en duurzame wereld.

In een eerste ronde afgelopen jaar is al €130.000,- opgehaald. Deze nieuwe sharefundingcampagne loopt op een moment waarop het merk grote stappen maakt: de producten zijn sinds kort ook bij 250 Albert Heijn winkels te verkrijgen.

Veggie Oats

Gezondheidswetenschapper Berend Eberson ontwikkelde de producten van Grünten, de Veggie Oats en Veggie Cakes, om Nederlanders op een gemakkelijke manier meer groente te laten eten. Over het algemeen worden groenten voornamelijk ‘s avonds gegeten. De producten focussen zich op nieuwe eetmomenten voor groenten: tijdens het ontbijt of als tussendoortje. 

Tweede ronde sharefunding

Grünten maakte al eerder goed gebruik van de crowd, met een succesvolle crowdfunding in 2019 voor de ontwikkeling van een nieuwe verpakking en deelname aan het tv-programma Dragon’s Den in 2022. Afgelopen jaar haalde het merk al €130.000,- op bij 80 investeerders via een eerste sharefunding ronde, en ontwikkelde daarmee de Veggie Cakes. Naast het ontbijt (de Veggie Oats) maakt dit product het ook mogelijk om bij het tussendoortje meer groenten te eten. Nu start de tweede ronde. Het opgehaalde bedrag zal worden ingezet voor het verder vertellen van het verhaal, uitbreiding van het team en nieuwe productontwikkeling. In totaal wil het bedrijf in deze tweede ronde €149.500 ophalen. In de voorinschrijving is inmiddels al ruim €20.000,- opgehaald. Zie voor details de Eyevestor pagina.

Groei in retail en internationaal

De Veggie Oats liggen in de schappen bij verschillende retailers, waaronder Crisp en enkele Plus filialen. Naast Albert Heijn to go zijn nu ook de reguliere Albert Heijn winkels toegevoegd als afnemer. De Veggie Cakes zijn verkrijgbaar bij o.a. groothandels, ziekenhuizen en universiteiten. Zo loopt er een samenwerking met Goede Zorg Proef Je, onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord. Momenteel zijn de producten ook verkrijgbaar in België en de onderneming heeft plannen om vanaf het komende jaar haar internationale expansie te versnellen met een lancering in Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is Grünten bezig met de ontwikkeling van nieuwe productlijn.

Berend Eberson, founder Grünten: “We hebben sinds onze start in 2018 grote stappen gemaakt en met deze sharefunding kunnen we een versnelling van onze groei mogelijk maken. We zouden het fantastisch vinden om met zoveel mogelijk Grünteboer Coöperatieleden deel te maken van onze groei, om er gezamenlijk voor te zorgen dat Nederland gezonder wordt". 


Bureaus

Media

Marketing