Generatieve AI platform Orq.ai haalt €1.5 miljoen op en lanceert twee nieuwe producten

Generatieve AI platform Orq.ai haalt €1.5 miljoen op en lanceert twee nieuwe producten

12-03-2024 (12:36) - Economisch

Na de financieringsronde van €800.000 in september 2023, maakt Orq.ai (voorheen Orquesta)  bekend met succes een extensie ronde te hebben afgesloten waarin €1.5 miljoen is opgehaald.

Orq.ai ontwikkelde het eerste Europese alles-in-een generatieve AI-platform waarmee ondernemingen verschillende Large Language Models (LLM’s) gemakkelijk kunnen integreren in de bedrijfsvoering en samenwerking tussen teamleden wordt gestimuleerd. Met de financiering, opgehaald bij XO Ventures, xdeck.ventures, Curiosity VC en Spacetime, zet het bedrijf in op versnelde groei in Europa. Gelijktijdig lanceert Orq.ai twee nieuwe producten: ‘Experiment’ en ‘Optimize’.

Nieuwe producten

De Amsterdamse startup gelooft dat iedere organisatie zal transformeren door de komst van AI. Ieder teamlid zal onderdeel van deze verandering zijn en moet worden uitgerust met eenvoudig te gebruiken tools en beveiligingsmaatregelen, die de inzet vergemakkelijken en een naadloze samenwerking stimuleren. Dat geldt, naast engineers, ook voor domeinexperts en productmanagers om hoge kwaliteit en compliance te garanderen.

Naast de bestaande Run-oplossing, een intelligente engine waarmee AI-applicaties snel kunnen worden geïntegreerd in de bedrijfsvoering, inclusief gedetailleerde mogelijkheden voor lokalisatie, personalisatie en gegevens privacy, introduceert Orq.ai nu Optimize en Experiment.

Experiment maakt het eenvoudig om duizenden generatieve AI use cases, prompts en datasets in te stellen en te testen in meer dan 75 AI-modellen. Dit terwijl organisaties volledige controle en transparantie hebben met op maat gemaakte kwaliteit-, kosten- en prestatiecontroles. Optimize kan worden ingezet voor realtime analyses van alle interacties met de AI-modellen en kan door domeinexperts worden gecureerd voor voortdurende verbetering en verfijning. De oplossingen kunnen zowel gezamenlijk als onafhankelijk van elkaar worden gebruikt.

€1.5 miljoen aan additionele financiering

De recente financieringsronde werd geleid door XO Ventures van Marc van Meerwijk en Bart Malenstein (eigenaar/ex-CEO Bergman Clinics en oprichter/CEO Quin.md) en het Duitse xdeck.ventures. Daarnaast namen bestaande financiers Curiosity VC en Spacetime van Adriaan Mol (oprichter Mollie en Bird CRM) deel. De financiering zal worden ingezet om het product- en go-to-market team van Orq.ai voor de Europese markt uit te breiden. Een initiële focus ligt hierbij op de Benelux en Duitsland.
 


Bureaus

Media

Marketing