Gokbedrijf Betcity krijgt een nieuwe eigenaar

Gokbedrijf Betcity krijgt een nieuwe eigenaar

22-06-2022 (12:49) - Economisch

BetCity.nl behoorde tot één van de eerste gokbedrijven in Nederland die een licentie kregen na de legalisering van het online gokken in ons land. Hoewel het gokbedrijf nog geen jaar oud is, wisten ze binnen korte tijd een groot deel van de Nederlandse gokkers over te halen. Betcity behoort inmiddels tot één van de populairste gokbedrijven in ons land en groeit maandelijks gestaag door in populariteit. De populariteit van dit bedrijf is ook andere mensen niet ontgaan. Het meest opvallende is toch wel dat Betcity het afgelopen jaar al heel wat aanbiedingen heeft gekregen. Grote namen die via Betcity voet wilden zetten op de Nederlandse bodem. Enkele dagen geleden kwam daar het langverwachte woord: Betcity wordt inderdaad binnenkort overgenomen en wel door een Britse eigenaar: Entain.
 
Entain legde maar liefst 300 miljoen euro neer om het bedrijf over te nemen. Het was een idee waar het bedrijf al heel lang speelde. Voor Entain was het sinds de legalisatie van het online gokken namelijk nauwelijks mogelijk om een vergunning te krijgen. Hoewel dit meerdere malen werd geprobeerd, werd de vergunning maar niet verleend. Met de overname van Betcity weten ze alsnog vaste voet op Nederlandse bodem te zetten.


Grote populariteit

In enkele maanden tijd wist Betcity van helemaal niets een groot bedrijf op te bouwen. Ze zijn precies op het juiste moment ingestapt en wisten met spraakmakende reclames in samenwerking met Blauw Gras, heel Nederland te boeien en te enthousiasmeren. Kenmerkend zijn natuurlijk de reclames waarin grote namen uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis werden gepresenteerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de commercial met Wesley Sneijder. De interesse van de Nederlanders werd steeds meer getrokken. Zelfs bij die groep die nog nooit online een weddenschap had afgelegd. Inmiddels behoort het bedrijf niet voor niets tot de grotere namen in ons land en hebben ze met recht een mooie deal kunnen sluiten met Entain.

 
Concurrentie

Nu ook bekend is geworden dat Unibet een licentie heeft gekregen van de Nederlandse Kansspelautoriteit, is het nog maar de vraag hoe Entain met Betcity de moordende concurrentie wil aangaan. Naar verwachting zullen er nog meer gokbedrijven de Nederlandse markt toetreden. Daarnaast is de verwachting dat de overheid gokreclames nog meer wil gaan beperken, eventueel tot een totaal verbod. Dit biedt affiliate websites als gratisgokken.nl extra mogelijkheden in de markt.
 


Spelaanbod Betcity

Het is natuurlijk niet voor niets dat Betcity in zeer korte tijd zo populair is geworden. Opvallend voor dit gokbedrijf is namelijk de gebruiksvriendelijkheid van de website. De wijze waarop ze mensen snel laten navigeren door het ruime spelaanbod. Hoewel er natuurlijk altijd ruimte voor verbetering blijft, heeft het gokbedrijf in slechts één jaar tijd een groot spelbestand weten op te bouwen. Kenmerkend voor Betcity is de wijze waarop spelers eenvoudig kunnen filteren op de spellen die ze willen doen of de weddenschappen die ze willen sluiten. Zo is wedden op voetbal een stuk gemakkelijker geworden en ook een bezoekje aan een live casino is binnen mum van tijd gedaan.
 
Vanzelfsprekend kunnen we na de overname van Entain vast een verandering in het aanbod verwachten. Naar verwachting zullen ze echter de basis van het gokbedrijf zo goed mogelijk intact houden. Nederlanders hebben niet voor niets hun hart verkocht aan het bedrijf. Het zou zonde zijn om een succesnummer te veranderen als de basis al zo goed is. 

Bureaus

Media

Marketing