Google moet bedrijfsgeheimen met concurrenten delen

Google moet bedrijfsgeheimen met concurrenten delen

21-02-2024 (16:30) - Economisch

De Duitse rechter heeft bepaald dat Google bedrijfsinformatie moet delen met het navigatiebedrijf TomTom en de ontwikkelaar van spraakassistenten, Cerence. Ondanks de pogingen van Google om dit te voorkomen, heeft het hoogste gerechtshof in Duitsland het technologiebedrijf in het ongelijk gesteld.

Eerder had een Duitse mededingingsautoriteit besloten dat Google verplicht was om zijn bedrijfsgeheimen te delen met deze twee bedrijven. Het onderzoek van de autoriteit richt zich op de vraag of het Amerikaanse bedrijf misbruik maakt van zijn dominante positie op de markt voor infotainmentsystemen in auto's. Als onderdeel van dit onderzoek wil de mededingingsautoriteit informatie delen met TomTom en Cerence, aangezien zij volgens de autoriteit het beste in staat zijn om de markt te beoordelen en eventuele mededingingsproblemen vast te stellen.

Recente vonnis

Het recente vonnis staat toe dat de concurrentietoezichthouder nu een deel van het onderzoek deelt met de twee concurrenten. De advocaat van Google betoogde eerder dat het kartelbureau te ver gaat en dat de bedrijven geen gedetailleerde informatie nodig hebben om een oordeel te vellen over de kwestie. 

Bron: NU.nl


Bureaus

Media

Marketing