Hoe verzeker jij je bedrijf tegen aansprakelijkheid?

Hoe verzeker jij je bedrijf tegen aansprakelijkheid?

13-06-2024 (14:19) - Economisch

Als je schade veroorzaakt aan (spullen van) iemand anders, kun je hier aansprakelijk voor gesteld worden. Soms gaat het om een klein bedrag, maar een schadeclaim kan ook behoorlijk in de papieren lopen. Daarom is het handig om je bedrijf te verzekeren tegen aansprakelijkheid. Maar hoe doe je dit eigenlijk? In deze tekst vertellen wij je hoe het zit en helpen we je om jezelf en je werknemers goed te verzekeren.

Sluit een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af

De makkelijkste manier om je bedrijf te verzekeren tegen aansprakelijkheid, is met behulp van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Je bent weliswaar niet verplicht om deze verzekering af te sluiten, maar het is wel verstandig. De premie die je maandelijks afdraagt valt namelijk in het niet bij de omvang van een schadeclaim als je aansprakelijk wordt gesteld.

Sluit je een Univé bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af? Dan ben je standaard verzekerd voor algemene bedrijfsaansprakelijkheid, productaansprakelijkheid, milieuaansprakelijkheid, werkgeversaansprakelijkheid en cyberaansprakelijkheid. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt niet alleen schade die je zelf veroorzaakt, maar ook schade door werknemers. Schade door een gebrekkig product valt eveneens binnen de dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

AVB op maat

Bij de meeste verzekeraars is de standaarddekking van een AVB voor ieder bedrijf hetzelfde. Toch kun je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering op maat maken, want verzekeraars bieden aanvullende dekkingen aan. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is hier een voorbeeld van. Deze aanvullende dekking is verplicht voor sommige beroepen, zoals advocaten, makelaars en accountants. Breid jij je AVB hiermee uit? Dan ben je ook verzekerd voor financiële schade als gevolg van een beroepsfout, zoals een verkeerd advies.

Naast beroepsaansprakelijkheid kun je een AVB ook uitbreiden met een Univé CAR verzekering. Deze aanvullende dekking is vooral interessant voor bedrijven die regelmatig op een bouwplaats werken. Door toedoen van jezelf of medewerkers kan er materiële schade ontstaan aan gebouwen en/of installaties waar je aan werkt. Met een Construction All Risk (CAR) verzekering ben je hiertegen verzekerd. Verder kun je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met de dekkingen:

- Werknemersschade
- Bestuurdersaansprakelijkheid
- Gehuurde en geleende spullen
- Eigendommen van klanten
- Uitloop

Bereken je premie

Twijfel je nog over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Dan wil je waarschijnlijk weten wat je hier per maand voor betaalt. Omdat de prijs afhangt van de dekking die je kiest, is de premie voor iedereen anders. Gelukkig kun jij je premie bereken op de site van een verzekeraar. Vul simpelweg je gegevens in, kies je dekking en je ziet wat een AVB je per maand kost.

Online aanvragen

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is over het algemeen niet bijzonder duur. De prijs stijgt wel als je een AVB uitbreidt met één of meer aanvullende dekkingen. Heb je de premie berekend en staat deze je aan? Wacht dan niet te lang met het afsluiten van de verzekering. Zolang je niet verzekerd bent, moet je de schade zelf vergoeden als je aansprakelijk wordt gesteld. Gelukkig kun je na het berekenen van je premie vaak direct een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Hiervoor vervolg je het aanvraagproces. Nadat jij je aanvraag verstuurd hebt, duurt het vaak niet lang voordat je verzekerd bent tegen bedrijfsaansprakelijkheid.
 


Bureaus

Media

Marketing