ICS introduceert Apple Pay voor creditcardklanten

ICS introduceert Apple Pay voor creditcardklanten

05-12-2023 (13:34) - Economisch

International Card Services (ICS) biedt haar 2,7 miljoen creditcardklanten vanaf vandaag Apple Pay aan. Een veilige en makkelijke manier van betalen waarbij het niet nodig is dat kaarthouders hun creditcard overhandigen, een betaalterminal aanraken of contant geld gebruiken.

Apple Pay gebruikt de kracht van de iPhone om elke transactie te beschermen. David Compier, CCO van ICS:. "Wij staan voor veilig en probleemloos betalen. De veiligheid en het grote gemak dat Apple Pay biedt, sluit goed aan bij ons streven. Daarom zijn we erg enthousiast dat we deze dienst aan consumenten én onze zakelijke klanten kunnen aanbieden".

Soepele, contactloze betalingen

Om Apple Pay te gebruiken, hoeven klanten slechts te dubbelklikken om met hun iPhone of Apple Watch bij een betaalterminal een contactloze betaling te doen. Elke Apple Pay aankoop is veilig omdat deze wordt geverifieerd met Face ID, Touch ID of wachtwoord van het apparaat, plus een eenmalige unieke dynamische beveiligingscode. Apple Pay wordt geaccepteerd in supermarkten, apotheken, taxi's, restaurants, winkels en meer plekken. Klanten kunnen Apple Pay ook gebruiken op hun iPhone, iPad en Mac om sneller en makkelijker aankopen te doen in apps of op het web - in de Safari browser - zonder accounts aan te maken of herhaaldelijk verzend- en factureringsgegevens in te moeten voeren. Apple Pay kan ook worden gebruikt om betalingen te doen in apps met de Apple Watch.

Veilig en beschermd 

Veiligheid en privacy staan centraal bij Apple Pay. Wanneer klanten een creditcard gebruiken met Apple Pay, wordt het kaartnummer niet opgeslagen op het apparaat of op de servers van Apple. In plaats daarvan wordt een Device Account Number toegewezen, versleuteld en veilig opgeslagen in het Secure Element (een gecertificeerde, industrie-standaard chip die ontworpen is om de betalingsgegevens veilig op het apparaat op te slaan). Apple Pay is op de iPhone te installeren via de ICS Creditcard app, of de Wallet app. Zodra een klant een kaart heeft toegevoegd aan zijn iPhone, Apple Watch, iPad en Mac, kan hij Apple Pay direct gebruiken op dat apparaat. Alle voordelen van de ICS creditcards blijven bij het gebruik van Apple Pay gewoon gelden. 


Bureaus

Media

Marketing