iDeal blijft favoriete betaalmethode voor bedrijven en klanten

iDeal blijft favoriete betaalmethode voor bedrijven en klanten

11-07-2024 (10:26) - Economisch

Organisaties krijgen het liefst betaald via iDEAL (33%). Ook bij hun klanten is iDEAL de favoriete betaalmethode (36%).

Dat blijkt uit de FinTech Barometer, het jaarlijkse onderzoek van Onguard, waarvoor 304 CFO’s, financieel managers en financieel medewerkers zijn ondervraagd.

Top drie betaalmethodes

Opvallend is dat de gehele top drie van betaalmethoden hetzelfde is bij klanten en organisaties. Op de tweede plaats staat namelijk voor zowel een kwart van de klanten (26%) als een kwart van de organisaties (26%) de automatische incasso. De hekkensluiter is het handmatig overmaken van het verschuldigde bedrag. Dat is favoriet bij twintig procent van de klanten en veertien procent van de organisaties.

Nieuw is niet altijd beter

De betaalmarkt ontwikkelt zich constant, waarbij er ook nieuwe betaalmethoden ontstaan. Tikkie en cryptovaluta zijn de laatste die aan het betaalmethoderijtje zijn toegevoegd. Deze twee methoden winnen echter zakelijk nog weinig terrein. Slechts vijf procent van de organisaties merkt Apple Pay of Tikkie aan als favoriete methode om betaald te krijgen. Hetzelfde percentage zegt dit over cryptovaluta. Ook achteraf betalen is nog niet erg populair. Hier geeft slechts zes procent van de organisaties de voorkeur aan.

Cryptohype blijft uit

Dat crypto als betaalmethode (nog) niet is doorgebroken is mogelijk te verklaren door het feit dat er nog veel zorgen over zijn. Zo is de instabiele valutawaarde een grote zorg voor een kwart van de finance professionals (26%). Nog eens een kwart (26%) geeft aan dat er te veel cowboys op de cryptomarkt actief zijn. Voor 21 procent is het feit dat er onvoldoende toezicht is door autoriteiten, zoals de Autoriteit Financiële Markten en de ECB, een heikel punt.
 


Bureaus

Media

Marketing