Jagex neemt 'Pipeworks Studios' over

Jagex neemt 'Pipeworks Studios' over

21-07-2022 (16:26) - Economisch

De toonaangevende wereldwijde game-ontwikkelaar en -uitgever Jagex heeft vandaag de overname van Pipeworks Studios ('Pipeworks') aangekondigd, een gevestigde en innovatieve studio die gevestigd is in Eugene, Oregon.
 
Deze transactie is de allereerste overname van een externe studio en weerspiegelt de toewijding van Jagex om hun team van wereldklasse talenten uit te breiden en hun aanwezigheid in Noord-Amerika te vergroten.
 
De overname is voor Jagex een positief vervolg van een sterke groeiperiode. Ze hebben zich gevestigd als leider in community-gedreven games met vijf jaar achter elkaar een recordomzet en een reeks third-party-publishing-deals. In 2021 nam de wereldwijde investeringsmaatschappij Carlyle (NASDAQ: CG) Jagex over om de groeistrategie van het bedrijf te ondersteunen, waaronder fusies en overnames.
 
Pipeworks is opgericht in 1999 en heeft een reputatie opgebouwd als grote speler op het gebied van gaming voor zowel gevestigde als opkomende IP's. Het team van meer dan 200 medewerkers heeft meer dan 125 games verscheept en is diep verankerd in belangrijke franchises voor partners als EA Sports, Wizards of the Coast, Activision, Genvid, MetaTeq en meer.
 
Michael Wand, Managing Director en Co-Head van het Carlyle Europe Technology Partners-adviesteam, zegt: "In januari 2021 heeft Carlyle Jagex overgenomen om de groei van het bedrijf te ondersteunen, waaronder het behoud van de focus op zijn kernfranchise RuneScape, terwijl het bedrijf en zijn portfolio verder worden gediversifieerd. De overname van Pipeworks is in lijn met deze strategie en we zijn verheugd Jagex met deze transactie te ondersteunen."
 
De voorwaarden van deze transactie zijn niet bekendgemaakt. Namens Sumo Group trad Aream & Co. op als exclusief financieel adviseur en Allen & Overy als juridisch adviseur. Linklaters trad op als juridisch adviseur van Jagex.
 

Bureaus

Media

Marketing