Kantoorruimte inrichten? 5 aandachtspunten!

Kantoorruimte inrichten? 5 aandachtspunten!

01-07-2024 (15:40) - Economisch

Ga je als ondernemer een kantoorruimte inrichten? Het moderne kantoor moet aan verschillende zaken voldoen. Dat verwachten je werknemers van je, bijvoorbeeld als je een MKB hebt. In dit artikel behandelen we belangrijke aandachtspunten, waar jij misschien nog niet allemaal aan hebt gedacht. Lees je mee?

Goed internet

In een kantoorruimte heb je niet alleen een bureau en een bureaustoel nodig. Goed internet is minstens zo belangrijk! Hoe sneller, hoe beter natuurlijk. Dat niet alleen, de verbinding moet ook stabiel en betrouwbaar zijn. Met een hoge uptime zit dat goed. Uptime is de tijdsperiode waarin een computer of netwerk operationeel is en zonder onderbrekingen functioneert. Zakelijk internet zorgt dat je altijd verbonden bent met klanten en collega’s. Kies de benodigde snelheid voor de werkzaamheden die binnen jouw bedrijf worden uitgevoerd, want dit verschilt natuurlijk per branche.

Cyberveiligheid

Hoe zit het met de cyberveiligheid in jouw kantoorruimte? Dit kun je maar beter serieus nemen. Er zijn namelijk veel cybercriminelen actief, die het zomaar op jouw bedrijf gemunt kunnen hebben. Dit kan grote problemen opleveren, bijvoorbeeld wanneer vertrouwelijke gegevens op straat komen te liggen. Zorg daarom dat je begrip hebt van cyberveiligheid en de belangrijkste stappen toepast om dit tegen te gaan. Zo is phishing een bekend probleem. Je kunt een phishing mail ontvangen, waarmee je naar een valse website wordt gelokt. Dit is een tactiek die cybercriminelen gebruiken om geld of vertrouwelijke gegevens te stelen. Hackers doen zich voor als een betrouwbare organisatie en vragen je bijvoorbeeld om ergens in te loggen of op een andere manier vertrouwelijke gegevens te delen. Doe je dat? Dan zijn deze gegevens onderschept. En phishing mails zien er steeds ‘echter’ uit. Daarom is het belangrijk om phishingfraude te herkennen. Dit is slechts een enkele manier om je te weren tegen cybercriminaliteit. Verder zorg je onder andere voor het gebruik van sterke wachtwoorden en tweestapsverificatie bij het inloggen van accounts.

Apparatuur

Internet geregeld? De belangrijkste aandachtspunten om je te weren tegen cybercriminaliteit onderzocht, en hierop actie ondernomen? Dan ben je al goed bezig. Daarbij heb je in een kantoor natuurlijk veel apparatuur nodig. Denk aan snelle en betrouwbare laptops of computers. Werk niet alleen achter een laptop, maar ga voor het complete plaatje. Daar hoort een monitor bij, evenals een toetsenbord en muis. Misschien willen sommige medewerkers met meerdere beeldschermen werken, voor extra efficiëntie. Het kan ook interessant zijn om een zakelijke telefoon te gebruiken. En een koptelefoon is praktisch voor onder andere digitale meetings, maar ook meteen om muziek mee te kunnen luisteren. Zijn er medewerkers die specifieke wensen hebben, bijvoorbeeld wat betreft een geschikte laptop? Probeer daar dan natuurlijk zo goed mogelijk naar te luisteren.

Meubilair

Welk kantoormeubilair kies je uit? Ga op zoek naar gedegen bureaus en bureaustoelen. Je wilt een ergonomische werkplek kunnen aanbieden. Hiermee voorkom je immers klachten aan bijvoorbeeld nek, rug of schouders. Denk meteen na over de ideale inrichting van de kantoorruimte. Hoeveel bureaus zet je naast elkaar? En blijft er ook nog een gedeelte vrij voor bijvoorbeeld vergaderen, of wil je hier een afzonderlijke ruimte voor inrichten? Werk dit alles zo goed mogelijk uit. Je kunt hierbij best afkijken hoe dit in andere kantoorruimtes is geregeld. Je hoeft het wiel immers niet helemaal opnieuw uit te vinden bij de inrichting van je bedrijfsruimte.

Sfeer en aankleding

Last but not least: zorg voor een stukje sfeer op het kantoor. Het hoeft namelijk echt geen steriele, saaie plek te zijn. Liever niet zelfs, in de meeste branches en bedrijven dan. Een paar kamerplanten kunnen al wonderen verrichten. Zo is er meteen iets om voor te zorgen tijdens werktijd, wat een pluspunt is. Durf een muur ook gerust een gezellige kleur te geven. Of kies voor een opvallend vloerkleed onder de bureaus. Uitgesproken meubilair kan tevens een goede toevoeging zijn aan de ruimte. Richt verder bijvoorbeeld een fotomuur in, met gezellige kiekjes van bedrijfsuitjes en andere memorabele momenten erop. Zo gaat het kantoorleven!

Het is nog best een kunst, zo’n kantoorruimte inrichten. Met de bovenstaande tips pak je de voorbereiding in ieder geval grondig aan. Van het internet tot de gezellige aankleding, het telt namelijk allemaal mee. Maak daar
 


Bureaus

Media

Marketing