Kenzoll neemt deelnemingen over van Marcel Boekhoorn

02-09-2021 (15:34) - Economisch

Entrepreneur en investeerder Marcel Boekhoorn heeft een significant aantal buitenlandse deelnemingen verkocht aan het onlangs opgerichte special purpose investeringsvehikel Kenzoll. Kenzoll is opgericht door Corné Melissen, sinds 2006 partner bij Ramphastos Investments, de investeringsmaatschappij van Marcel Boekhoorn.
 
De door Kenzoll overgenomen portefeuille is onder te verdelen in een Energiegroep en een Impact Investeringsfonds. Wat betreft energie is één van de bedrijven die Kenzoll overneemt van Boekhoorn Scimitar Egypt. Het in Egypte gevestigde Scimitar is actief in de oliewinning en heeft een consessie voor het Issaran field in the Eastern Dessert, 290 kilometer ten zuidoosten van Cairo. Dit gebied heeft naar schatting meer dan 1miljard barrels STOIIP (Stock Tank Oil Initially In Place). Daarnaast neemt Kenzoll een aantal in Mali, Zimbabwe en Zuid-Afrika gevestigde mijnbouw-ondernemingen over.
 

Impact

Deze investeringen vallen onder het overkoepelende publiek-private samenwerkingsverband Buxeros Capital – medegefinancierd door het Dutch Good Growth Fund (DGGF), opgericht door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Buxeros Capital helpt Nederlandse ondernemers om activiteiten in opkomende markten te ontplooien.
 
Corné Melissen: "We zijn heel blij dat we deze ondernemingen hebben kunnen overnemen van Marcel Boekhoorn. Dit is een uitstekend uitgangspunt voor Kenzoll om onze positie in opkomende marken te verstevigen. Daarnaast richten we ons op onconventionele investeringen binnen en buiten Nederland. We hebben voldoende kapitaal om op korte termijn volgende acquisities te doen. En omdat we geen externe aandeelhouders of investeerders hebben zijn we in staat om opportunity driven, snel en doelgericht te handelen."

 


Bureaus

Media

Marketing