LeasePlan neemt meerderheidsbelang in start-up PowerD

11-06-2020 (14:18) - Economisch

LeasePlan heeft een meerderheidsbelang genomen in de start-up PowerD die slimme laadoplossingen biedt voor elektrische voertuigen (EV's). De autoleasemaatschappij stapt daarmee in de markt van duurzame energie.
 
Het gebruikersplatform LeasePlan Energy wordt 15 juni geïntroduceerd. Klanten kunnen via LeasePlan Energy direct geld besparen op hun oplaadkosten en de CO2 uitstoot van het gehele elektrische wagenpark in één keer omlaag brengen. Met LeasePlan Energy gaat LeasePlan voor het eerst rechtstreeks de concurrentie aan met gevestigde energieleveranciers en -retailers. Nog voor eind 2020 wil LeasePlan Energy zo’n 3000 Nederlandse EV-leaserijders binnen de LeasePlan-vloot aansluiten. Daarna wordt het platform uitgerold in de belangrijkste Europese landen waar het bedrijf actief is.
 
Het Amsterdamse PowerD richt zich expliciet op bedrijven met een eigen wagenpark. Medeoprichter Pieter Willems: 'Onze achterliggende missie is om werkgevers en werknemers in staat te stellen veel meer het heft in eigen hand te nemen om zélf een duurzaam energie-ecosysteem in te richten waar ze het meeste baat bij hebben. De elektrische auto is daarbij een fantastisch hulpmiddel. In onze ogen is duurzame energie nog te veel het exclusief domein van de grote energiemaatschappijen. Wij willen dat meer gaan democratiseren: goedkoper, zonder grid-belasting en sneller op weg naar 100% duurzame stroom. Vandaar ook dat we de samenwerking hebben gezocht met een leasemaatschappij die ons in één keer kritische massa op de markt geeft.'

 


Bureaus

Media

Marketing