Lightspeed lanceert Lightspeed Capital voor ondernemers in Nederland

Lightspeed lanceert Lightspeed Capital voor ondernemers in Nederland

09-11-2023 (15:34) - Economisch

Lightspeed Commerce lanceert Lightspeed Capital, een financieringsprogramma voor horeca- en retailondernemers in Nederland.

Dit programma is bedoeld om bedrijven te voorzien van flexibele voorschotten, in het licht van stijgende kosten door inflatie en turbulente economische tijden. Met Capital speelt Lightspeed in op de uitdagingen voor ondernemers op zoek naar financiering: uit recent onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken blijkt dat het vinden van financiering voor mkb’ers in Nederland ingewikkeld is, leningen duurder zijn en de kans om geld te krijgen kleiner is dan in andere Europese landen, waardoor Nederlandse mkb’ers hun zoektocht naar financiering 40% vaker staken dan ondernemers in het buitenland.

Inzichten

Het feit dat Capital exclusief beschikbaar is voor klanten van Lightspeed, heeft als voordeel dat Lightspeed inzicht heeft in de specifieke behoeften van elk bedrijf dat een voorschot aanvraagt. De bestaande relatie met de horeca- en retailondernemers maakt het bovendien eenvoudiger om in aanmerking te komen en financiële risico's te beperken. Winkel- en horecaondernemers in Nederland en België die klant zijn van Lightspeed kunnen in aanmerking komen voor het financieringsprogramma van Lightspeed Capital.

Dat proces verloopt als volgt:
- Een eenvoudige aanvraag: Een snelle en stressvrije aanvraagprocedure voor winkel- en horecaondernemers, zonder strenge kredietcontroles.
- Flexibele financiering: een voorschot op maat dat na goedkeuring binnen twee werkdagen beschikbaar is voor iedere zakelijke behoefte, van voorraad en apparatuur tot personeelskosten en marketing.
- Transparante en stabiele terugbetaling: het voorschot en de bijbehorende vaste kosten ('flat fee') worden automatisch terugbetaald via een vast percentage op de dagelijkse omzet van kaartbetalingen, zonder variabele rentetarieven.


Bureaus

Media

Marketing