MaaS-app umob haalt €6 miljoen op

MaaS-app umob haalt €6 miljoen op

05-10-2023 (12:52) - Economisch

MaaS-platform umob, dat het gebruik van deelmobiliteit, taxi en openbaar vervoer volledig integreert in één app, heeft €6 miljoen aan investeringsgeld opgehaald.

Daarmee kan het de volgende stap zetten om andere mobiliteitsvormen dan een eigen voertuig onder een breder publiek zowel aantrekkelijker als toegankelijker te maken. Dat begint bij het ondersteunen van gemeenten met het coördineren en verhogen van de acceptatie van onder meer deelvervoer. umob verwacht hierin een sleutelpositie te verkrijgen tussen gemeenten, aanbieders en bedrijven.

Internationaal opschalen

Een Mobility-as-a-Service (MaaS)-platform stelt de reiziger centraal en brengt alle reisopties samen in één app. Met alleen een account voor de MaaS-app kan dus met alle aanbieders worden gereisd en tegen hetzelfde tarief als bij de aanbieder. Het Nederlandse umob, dat in augustus zijn app heeft geïntroduceerd, maakt vandaag bekend een investering van €6 miljoen te hebben opgehaald bij verschillende investeerders. De nieuwe investering volgt na een eerdere investering van €2 miljoen die in 2022 is opgehaald bij de start van het platform en is bedoeld om niet alleen meer aanbieders aan te sluiten, maar ook snel internationaal op te schalen.

200.000 voertuigen

Dankzij volledige integratie kunnen gebruikers van umob via één app hun reis plannen, boeken en afrekenen, zonder de afzonderlijke apps van aanbieders te raadplegen. Naast het ov en de taxi, brengt de MaaS-app ook al het deelvervoer met volledige integratie samen. Raymon Pouwels, medeoprichter umob: “Om van deelmobiliteit een goed alternatief te maken voor eigen vervoer - vaak vervuilend, de oorzaak van steeds langer wordende files en een overvloed aan gevulde parkeerplaatsen - moet er altijd binnen drie minuten lopen een voertuig tot je beschikking zijn. Door factoren zoals regelgeving lukt dit een aanbieder niet zelf. Een MaaS-app maakt hier het verschil: met alle aanbieders in één app heb je ruim 200.000 voertuigen tot je beschikking en altijd een vervoersoptie op loopafstand.”

Oplossingen vinden

Naast de doelstelling om een volledig en toegankelijk platform voor mobiliteit te bieden, wil umob gemeentes gaan helpen met het verbeteren van de integratie van deelmobiliteit. Daarvoor kijkt het onder meer naar de beste locaties voor mobiliteitshubs, bemiddeling tussen aanbieders en uitwisseling van data. Door middel van samenwerking wil umob de acceptatie van deelmobiliteit vergroten. De uitbreiding van umob blijft niet alleen beperkt tot Nederland. Met de investering wil het MaaS-platform de service snel uit gaan breiden in Europa. 


Bureaus

Media

Marketing