Mediaplatform RUMAG na faillissement in de herkansing

Mediaplatform RUMAG na faillissement in de herkansing

10-07-2024 (13:08) - Economisch

Mediaplatform RUMAG krijgt een tweede kans als RUMAG INC B.V. nu een aantal merkrechten is verkocht. Moederbedrijf Just Another Media Company en RUMAG gingen eind mei failliet en laten volgens RTLZ verliezen tot 10 miljoen euro achter.

Just Another Media Company (JAMC) ging in de zomer van 2021 voortvarend van start met aan boord een groep mediaondernemers en investeerders, onder wie presentator Humberto Tan, Kees de Koning van het muzieklabel Top Notch en Bert Habets, ex-topman van RTL Group.

JAMC ging van start met diverse sociale mediaplatforms, waaronder het bekende RUMAG. Ook ParraTV, Darum en ComplexNL waren onderdeel van JAMC. Nu kan RUMAG dus een doorstart gaan maken, al blijft het de vraag of het nu wèl gaat lukken buiten JAMC dat nooit winst wist te maken. Het bedrijf  boekte in drie jaar tijd 6,9 miljoen euro verlies. 

Tim Degenaars

Tim Degenaars is de nieuwe bestuurder van RUMAG. Hij was in 2013 een van de originele oprichters en besloot in 2017 uit te treden omdat hij vond dat zijn visie niet meer in lijn was met de strategie van RUMAG. Het uitgesproken faillissement van RUMAG was aanleiding om opnieuw zijn intrede te maken. Tim en het nieuwe RUMAG-team streven ernaar om van RUMAG weer een mooi merk te maken met behoud van de oorspronkelijke visie en kernwaarden die RUMAG ooit tot een succes hebben gemaakt, aldus een bericht op de RUMAG-website.

 


Faillisementsdossier, RTLZ, Emerce, RUMAG

Bureaus

Media

Marketing