Mijn Cyberweerbare Zaak-subsidie voor kleine bedrijven van start

Mijn Cyberweerbare Zaak-subsidie voor kleine bedrijven van start

01-09-2024 (17:13) - Economisch

Op 2 september gaat de subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ weer open. Micro- en kleine ondernemingen kunnen met deze regeling subsidie krijgen voor de kosten van de aanschaf en implementatie van één of meer belangrijke cyberweerbaarheidsmaatregelen.

Dit jaar stelt het Digital Trust Center (DTC) een totaalbedrag van €1.000.000 beschikbaar om de financiële drempel te verlagen. Met name kleine ondernemingen ervaren deze drempel bij het nemen van basismaatregelen die de weerbaarheid tegen cyberaanvallen verhogen. 

Subsidie aanvragen in 3 stappen

In drie stappen vraag je een Mijn Cyberweerbare Zaak-subsidie aan. De eerste stap is om te weten waar de cyberveiligheid van jouw bedrijf nog tekortschiet. Met de CyberVeilig Check voor zzp en mkb download je jouw eigen actielijst (PDF) met te nemen cyberweerbaarheidsmaatregelen. De tweede stap is het aanschaffen van de (subsidiabele) producten of diensten van je actielijst. De laatste stap bestaat uit de aanvraag van de subsidie en het uploaden van de actielijst en de factuur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
 


Bureaus

Media

Marketing