Nieuwe eigenaar voor modemerk Mexx

Nieuwe eigenaar voor modemerk Mexx

01-10-2024 (11:43) - Economisch

Modegroep RNF, het moederbedrijf achter kledingmerken Mexx en Shabbies Amsterdam, wordt overgenomen door branchegenoot HVEG Fashion. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt. 

Koper HVEG bestaat uit een aantal Nederlandse en Duitse bedrijven, met merken als Bamboo Basics en Twinlife. Topman Mike van Snek zegt met de overname invulling te geven aan de groeistrategie van het bedrijf. "RNF staat bekend als een toonaangevende speler binnen de Europese schoenenmarkt en het merk Mexx geniet wereldwijd naamsbekendheid."

Mexx werd in 1986 opgericht door de Nederlands-Indiase ondernemer Rattan Chadha, die het uitbouwde tot wereldwijd succes. In 2001 verkocht hij een meerderheidsbelang aan het Amerikaanse Liz Claiborne. Onder die eigenaar raakte Mexx in verval, werd doorverkocht aan een investeerder en ging in 2014 uiteindelijk failliet. De merkrechten kwamen daarop opnieuw in andere handen, dit keer van een Turks bedrijf. In 2017 nam het Nederlandse RNF ze over. 


RTL

Bureaus

Media

Marketing