Planet Happy sytart crowdfunding om houtenspeelgoed-producent Van Dijk Toys over te nemen

Planet Happy sytart crowdfunding om houtenspeelgoed-producent Van Dijk Toys over te nemen

16-10-2023 (10:56) - Economisch

Ondernemer Mark Ligteringen van speelgoedbedrijf Planet Happy is via CrowdAboutNow een crowdfunding gestart om de houtenspeelgoed-producent Van Dijk Toys over te nemen.

Planet Happy bestaat al tien jaar en heeft met zijn duurzame speelgoedwinkel als missie om bij te dragen aan de toekomstige wereld voor onze kinderen. Producent Van Dijk Toys heeft Planet Happy gevraagd hun merk over te nemen. Om de overname van het merk en de voorraad te bekostigen is in totaal 200.000 euro nodig, al 75.000 euro is bereikt.

Planet Happy

Planet Happy is een speelgoedwinkel waar houten- en duurzaamspeelgoed verkocht wordt. Mark Ligteringen is Planet Happy in 2012 gestart met als doel om impact te maken voor de toekomstige wereld van onze kinderen. Inmiddels heeft het bedrijf naast een online speelgoedwinkel vier fysieke winkels, in Amsterdam, Nijmegen, Arnhem en Driebergen. Ook verkoopt Planet Happy direct aan kinderopvanglocaties, waar de populariteit van duurzaam speelgoed toeneemt.

Duurzame productie binnen Europa

Vanaf het begin is Ligteringen met Planet Happy vaste klant bij houtenspeelgoed-producent Van Dijk Toys, een Nederlands bedrijf dat haar speelgoed produceert in Europa. Ligertingen: “Zo kwam ik vorig jaar in gesprek met de eigenaren van Van Dijk Toys. Voor één van hen was het moment daar om het stokje over te dragen, zij zagen in mij een goede opvolger. Voor mij was dit al tijden een droom: merkeigenaar worden.”

Crowdfunding

Om de overname te financieren kiest Ligteringen voor een crowdfunding via CrowdAboutNow, ook drie van zijn winkels heeft hij via het platform gefinancierd. “Ik vind crowdfunding een fantastische financieringsvorm die goed past bij mijn bedrijf. Trouwe klanten kunnen mee investeren en zich daarmee niet alleen achter mijn bedrijf, maar ook achter onze duurzame missie scharen.”

Voor de overname is 200.000 euro nodig, al 75.000 euro is bereikt. Investeren kan tot 3 november 2023.  


Bureaus

Media

Marketing