QURC haalt investering op bij tv-programma Dragons Den met duurzame sneakers

QURC haalt investering op bij tv-programma Dragons Den met duurzame sneakers

04-10-2023 (15:56) - Economisch

QURC is een ‘future-focused’ schoenenmerk dat bekend staat om de innovatieve en duurzame materialen die het bedrijf gebruikt voor hun schoenen. Met hun innovatie scoorden ze  een investering bij Dragons den.

QURC maakt graag gebruik van innovatieve materialen waronder kurk, die geen schade toebrengen aan het milieu. “Het bijzondere aan kurk is dat het zo van de boom komt”, zegt Farbod Sattarian, medeoprichter, “Deze bomen worden eens in de negen jaar ‘geschild’ en vervolgens groeit de bast gewoon weer aan.” Een regeneratief proces dus dat geen schade toebrengt aan de bomen.

Investering

Met deze investering van €120.000 en samenwerking met ondernemers uit Dragons Den, kijkt het bedrijf met vertrouwen naar de toekomst. Het merk blijft haar duurzame collectie uitbreiden, met het oog op het verminderen van de ecologische voetafdruk en het stimuleren van bewuste consumptie.

Gedurende de maanden oktober en november opent QURC naast hun flagship store in Amsterdam ook nog twee pop-up winkels op NS-stations in Utrecht en Rotterdam, waar het bedrijf naast hun innovatieve schoenen ook een beperkte oplage duurzame kleding verkoopt.

 


Bureaus

Media

Marketing