Revolut start met het aanbieden van lokale IBAN's aan 600.000 Nederlandse klanten

06-11-2023 (10:45) - Economisch

De Nederlandse vestiging van Revolut Bank UAB is nu officieel actief. De bank biedt een Nederlands IBAN aan nieuwe gebruikers en is al begonnen met het migreren van bestaande gebruikers van Litouwse naar Nederlandse IBAN’s.

Alle Revolut-rekeningen in Nederland krijgen een Nederlands IBAN, worden lokaal beheerd en komen onder toezicht te staan van de Nederlandse toezichthouder.

 

Revolut is een online bank met meer dan 35 miljoen gebruikers wereldwijd en 600.000 klanten in Nederland. Het bedrijf begon eind oktober met het aanbieden van Nederlandse IBAN's aan nieuwe klanten. Vandaag begint het met de migratie van bestaande klanten naar een Nederlands IBAN.

De vestiging van Revolut Bank UAB in Nederland is sinds september 2022 ingeschreven in de openbare registers van De Nederlandsche Bank (DNB). Begin november dit jaar werd Revolut effectief operationeel. Nieuwe Revolut-klanten in Nederland ontvingen al een rekeningnummer met een Nederlands IBAN (beginnend met NL) in plaats van een Litouws IBAN (beginnend met LT).

Vanaf nu worden alle rekeningen beheerd vanuit de Nederlandse vestiging van Revolut Bank UAB en staan ze onder toezicht van de lokale toezichthouder (De Nederlandsche Bank). Deposito's van klanten blijven tot € 100.000 gedekt door het Litouwse depositogarantiefonds.

Alle nieuwe klanten ontvangen direct hun Nederlands IBAN, maar ook de betaalrekeningen van bestaande klanten met een Litouws IBAN (LT) worden nu geleidelijk gemigreerd naar een rekeningnummer met een Nederlands IBAN (NL).

 


Bureaus

Media

Marketing