Rose & Vanilla start crowdfunding en haalt 215.000 euro op

01-09-2023 (11:13) - Economisch

Patisserie Rose & Vanilla heeft in korte tijd ruim 215.000 euro opgehaald met crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Met nog ruim twee weken op de teller is hiermee het minimale doelbedrag bereikt, het streefbedrag ligt op 300.000 euro. De financiering wordt gebruikt om de huidige bakkerij uit te breiden en nieuwe taartcafés te openen.

De patisserie werd in 2011 opgericht door Daphne Giesberger en Erik de Wit. “Het begon eigenlijk bij onze kinderen. De een is lactose-intolerant en de ander heeft glutenallergie, dus Daphne dook de keuken en ging aan de slag met gluten- en lactosevrije taartjes.” aldus de Wit. Omdat de taartjes steeds populairder werden, besloten Giesberger en de Wit een eigen patisserie te openen met taartjes voor iedereen. “We doen alles op een zo duurzaam mogelijke manier, maar het belangrijkste vinden we dat de producten vrij zijn van zo veel mogelijk allergenen en vol zitten met pure ingrediënten waardoor het ook écht voor iedereen is.” stelt Giesberger.

Nieuwe taartencafés

De taartjes zijn inmiddels verkrijgbaar bij twee taartencafés; één in Utrecht en sinds kort ook één in Amsterdam. Daarnaast is het assortiment verkrijgbaar via verschillende kwalitatieve restaurants, musea, banketbakkers en het hogere segment van de biologische (online) retail door het hele land. Om de groeiende vraag bij te kunnen houden, wil Rose & Vanilla de bakkerij uitbouwen. “Ook willen we graag in een aantal grotere steden in Nederland een taartencafé openen, maar ook graag de productie in eigen handen houden. Om dat te kunnen doen is het noodzakelijk om eerst de capaciteit op te schalen en daarvoor is een grotere bakkerij nodig.” vertelt de Wit.

Crowdfunding

Om deze wensen te realiseren, is financiering nodig. De ondernemers hebben ervoor gekozen om deze financiering op te halen door middel van crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd door een groep betrokken investeerders. Het minimale doelbedrag van 150.000 euro is inmiddels bereikt, maar er kan nog geïnvesteerd worden tot het maximale streven van 300.000 euro.

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 6 jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 5%. Daarnaast ontvangen investeerders leuke beloningen zoals een proeverij, cadeaubon of een uitnodiging voor het jaarlijkse crowdfunders evenement.  

Beeld: Erik de Wit en Daphne Giesberger, oprichters van Rose & Vanilla.


Bureaus

Media

Marketing