Seenons neemt Recycling Partners Belgium over

04-09-2023 (15:20) - Economisch

Techbedrijf Seenons neemt Recycling Partners Belgium (RPB) over. Het doel van de overname is om de markt in zowel België als Nederland beter te kunnen bedienen.

Klanten en partners in beide landen profiteren van een bundeling van krachten door de synergie tussen RPB (sterk in service) en Seenons (sterk in tech). Dit biedt klanten en partners uniformiteit en schaalvoordeel.

Klanten in Nederland profiteren van expertise RPB

Joost Kamermans, mede-oprichter en CEO van Seenons: “Met RPB hebben we een partner gevonden die complementair is aan Seenons. Stijn en zijn team blinken uit in kennis van recycling en processen op de vloer. Ze weten wat er achter de voordeur bij de klant speelt. RPB heeft een goed netwerk in België en vult ons aan met hun ervaring in customer service. Deze strategische samenwerking stelt ons gezamenlijk in staat nog steviger voet aan de grond te krijgen in de markt. Niet alleen in Nederland en België, maar uiteindelijk ook in Europa. Een eerste, belangrijke stap richting onze plannen voor internationalisering.” Wat gaan klanten in Nederland merken van deze samenwerking? “Onze klanten zullen profiteren van een nog betere dienstverlening door goede klantkennis en de mogelijkheid om experts aan te haken bij specialistische vragen over afval.”

Betere dashboarding voor klanten in België

Oprichter en partner Stijn Smetsers van RPB: “Wij zijn de afgelopen vier jaar organisch gegroeid en wij zijn klaar voor de volgende stap. Seenons kwam wat dat betreft op het juiste moment. Seenons is een tech-bedrijf, met veel kennis van software en ervaring in rapportage. Wat onze Belgische klanten hiervan gaan merken is dat wij hen nog beter kunnen bedienen met dashboarding: realtime inzichten in hun afvalstromen.” De strategische samenwerking stelt RPB in staat om op te schalen en door te groeien als organisatie. Met als einddoel om al het afval de wereld uit te helpen. Want: “Een voorkomen ton afval is tenslotte de beste ton afval.”

Geen operationele gevolgen

Hoewel beide bedrijven intensief gaan samenwerken, verandert er operationeel niets. De naamgeving van beide organisaties blijft ongewijzigd. Ook blijven zowel Seenons als RPB, met hun medewerkers, opereren vanuit hun eigen kantoren in Amsterdam en Turnhout.
 


Bureaus

Media

Marketing