SNS: Ouders vinden dat kinderen te weinig idee hebben van geld

08-04-2021 (15:07) - Economisch

Ruim de helft van de ouders met kinderen in de leeftijd van zes tot en met tien jaar vindt dat hun kind nog te weinig idee heeft van geld. Om het besef van geld te bevorderen geeft 52 procent van de ondervraagde ouders hun kinderen (deels) contant zakgeld. Dit en meer blijkt uit onderzoek van SNS onder meer dan 1.000 ouders met kinderen in deze leeftijdscategorie.

Het is belangrijk om kinderen al vroeg financieel op te voeden, vinden acht op de tien ouders. Toch denkt ruim de helft van de ondervraagde ouders dat hun kind nog te weinig idee heeft van geld (51 procent). In dit digitale tijdperk van contactloos betalen, internetbankieren en online winkelen is geld immers minder tastbaar. 37 procent van de ouders die hun kind (deels) digitaal zakgeld geven, denkt dat hun kind minder besef heeft van geld omdat deze het (deels) digitaal ontvangt.
 
Contant én digitaal zakgeld
Ruim twee derde van de ouders met kinderen van zes tot en met tien jaar geven hun kind zakgeld. 94 procent van de kinderen heeft een eigen spaarpot met contant geld en een derde van de kinderen beheert volgens hun ouders zelfs zijn of haar eigen geld.

 


Bureaus

Media

Marketing