Speakers Club haalt ruim 54.000 euro op met crowdfunding voor verbouwing Neherlab Auditorium

Speakers Club haalt ruim 54.000 euro op met crowdfunding voor verbouwing Neherlab Auditorium

06-12-2023 (12:46) - Economisch

Creatief ondernemer Mandy Freriks-Schild is met de Speakers Club een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. Met de financiering wil de ondernemer het Neherlab Auditorium toegankelijk maken voor iedereen. In korte tijd is er al 54.000 euro opgehaald, maar om de plannen uit te kunnen voeren is er minimaal 60.000 euro nodig.

De afgelopen zes jaar heeft de Freriks gewerkt aan het realiseren van haar missie: het Neherlab Auditorium transformeren tot een podium voor jong en oud. “Het monumentale gebouw leent zich perfect voor bedrijven die op zoek zijn naar een unieke plek voor belangrijke bijeenkomsten, maar ook voor mensen die willen spreken in een bijzondere omgeving.” vertelt de initiatiefneemster.

Toegankelijkheid

Het monumentale gebouw is in zijn oorspronkelijke staat niet geschikt voor mindervaliden, daar wil Freriks verandering in brengen: “We streven ernaar het Neherlab Auditorium voor iedereen toegankelijk te maken. Een plek waar inclusiviteit vanzelfsprekend is.”. De plannen voor de verbouwing zijn daarom zodanig opgesteld dat het gebouw straks volledig toegankelijk is voor iedereen, ongeacht de fysieke uitdagingen.

Crowdfunding

Om deze plannen te kunnen financieren, is geld nodig. Freriks heeft ervoor gekozen om de financiering op te halen door middel van crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Op deze manier worden de plannen gefinancierd met een betrokken groep investeerders in plaats van anonieme beleggers. In korte tijd is er al ruim 44.000 euro opgehaald, maar om de plannen uit te kunnen voeren is er minimaal 60.000 euro nodig.

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 6 jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 3%. Daarnaast ontvangen investeerders extra’s zoals entreetickets.

Er kan nog geïnvesteerd worden tot 15 december 2023.


Beeld: Mandy Freriks-Schild


 


Bureaus

Media

Marketing