Stay4all Foundation maakt korte vakantie mogelijk voor gezinnen in armoede

Stay4all Foundation maakt korte vakantie mogelijk voor gezinnen in armoede

18-10-2023 (11:03) - Economisch

Avontuur, gezelligheid en quality-time. Op vakantie gaan is voor veel gezinnen een hoogtepunt van het jaar. Hetzelfde geldt voor het schoolkamp; daar kijken kinderen het hele jaar naar uit. Maar voor gezinnen met geldproblemen zijn dit soort activiteiten niet vanzelfsprekend. Hostelketen Stayokay startte in 2012 met Stay4all, om kinderen toch op schoolkamp te laten gaan, terwijl de ouders dit niet konden betalen.

Zo zijn sindsdien al meer dan 1.600 kinderen meegegaan op schoolkamp. Nu, ruim 10 jaar later is de Stay4all Foundation opgericht en heeft de stichting de ANBI-status gekregen. Ook de komende jaren is in Nederland blijvende aandacht nodig voor kinderen in armoede en daarom zet de foundation zich nu ook in voor gezinnen in armoede door hen een korte vakantie aan te bieden.

Met een pilot die afgelopen jaar startte heeft Stayokay via de Stay4all Foundation al 40 gezinnen ontvangen. Het doel is om dit jaar in totaal 60 gezinnen te ontvangen en dit aantal jaarlijks te laten groeien, nu de stichting officieel is. Marijke Schreiner, algemeen directeur van Stayokay en voorzitter van het bestuur van de Stay4all Foundation vertelt: “Sinds 1929 verwelkomen wij elk jaar Nederlandse en internationale gasten en duizenden schoolkinderen in onze hostels verspreid over het hele land. Ons doel is altijd geweest om mensen op een betaalbare manier elke uithoek van Nederland te laten verkennen. Maar alsnog heeft niet iedereen de middelen daarvoor. In Nederland groeien ruim 250.000 kinderen op in armoede. Even ontsnappen uit de bubbel van drukte, stress en zorgen thuis kan heel bevrijdend zijn. We zijn blij dat wij er op deze manier voor kunnen zorgen dat degenen die het normaal niet kunnen betalen, nu ook even met hun eigen gezin buitenshuis de rust en ontspanning kunnen opzoeken. We hopen bovendien een bijdrage te kunnen leveren aan het verkleinen van de ongelijkheid in Nederland, en bovenal de families een mooie tijd te kunnen bezorgen”, aldus Marijke. 


Bureaus

Media

Marketing