Talk360 haalt 4 miljoen dollar op voor payment platform voor Afrika

01-06-2022 (08:00) - Economisch

De Nederlandse FinTech scale-up Talk360, van de gelijknamige internationale bel-app, heeft 4 miljoen dollar aan investering opgehaald bij diverse internationale Venture Capital en angel-investeerders. Middels deze seed-investering lanceert zij een wereldwijd uniek payment platform voor alle bedrijven die hun diensten willen aanbieden in Afrika. Het platform ondersteunt alle lokale valuta's en 160+ betaalmethoden. Meer dan 500 miljoen Afrikanen krijgen hierdoor toegang tot betaalde digitale diensten en producten, wat tot nu toe niet mogelijk was.
 
Talk360 heeft in de afgelopen jaren wereldwijd een snelle groei doorgemaakt en is nu de nummer één bel-app in Afrika. Echter werd gaandeweg duidelijk dat in Afrika het online kopen van Talk360-beltegoed een groot probleem was doordat de meeste consumenten niet beschikken over de benodigde creditcards en online bankieren. Talk360 heeft nu voldoende bewijs en tractie dat het internationale investeerders heeft kunnen aantrekken, zodat ook andere bedrijven de mogelijkheid hebben dit unieke payment platform te gebruiken.
 

Investeerders

In de seed-ronde participeren toonaangevende investeerders, zoals het Afrikaanse HAVAíC en 4Di Capital, evenals prominente FinTech angel-investeerders waaronder Gaston Aussems - voormalig CEO van Mollie en Robert Kraal - co-founder Adyen. Gaston Aussems, angel-investeerder en voorheen CEO van Mollie: "Afrika is één van de meest interessante groeimarkten, met een snelgroeiende middenklasse. Met 60% van de bevolking jonger dan 25 jaar ligt er een enorm potentieel voor mobiele digitale diensten. Het platform van Talk360 maakt het voor aanbieders mogelijk hun diensten over het hele continent aan te bieden en iedere consument een passende betaaloptie te bieden. Middels de bel-app heeft Talk360 al een groot aantal mensen met elkaar verbonden en levens verbetert. Vanuit mijn kennis en ervaring in de FinTech industrie, maar ook mijn passie voor Afrika, wil ik graag met het team verder bouwen aan het succes van Talk360."
 

Social impact

Talk360 heeft een grote sociale impact doordat de bel-app betaalbaar internationaal bellen naar online en offline telefoonnummers mogelijk maakt voor onderbedeelde gemeenschappen in Afrika. Ze dragen hiermee bij aan een meer inclusieve maatschappij waarin iedereen mee kan doen, ongeacht de sociale en/of economische achtergrond. Talk360 vergroot deze sociale en maatschappelijke impact door de mensen in Afrika niet alleen de mogelijkheid te bieden om te bellen met de app, maar door tegelijkertijd met het payment platform de wereld van internationale digitale betaaldiensten open te stellen voor iedereen.
 
De investering is begeleid door Clear Corporate Finance, Venture Lawyers en Schaap Notarissen.
 

Bureaus

Media

Marketing