The Good Roll gaat obligaties uitgeven

The Good Roll gaat obligaties uitgeven

03-07-2024 (14:25) - Economisch

The Good Roll gaat obligaties uitgeven met een jaarlijkse rente van 10%.

In deze financieringsronde wordt een totaalbedrag van €750.000 opgehaald. Deze obligaties zijn onderdeel van een grotere financieringsronde van €6 miljoen.

Sander de Klerk, Chief Rolling OPicer en mede-oprichter bij The Good Roll, ziet deze manier van geld ophalen als succesvoller dan geld lenen bij een bank: “Op deze manier heb je een connectie met je achterban, die je makkelijk kunt aanspreken, waardoor je flexibel bent en snel kunt doorgroeien.”

Bouw fabriek

The Good Roll wil een radicale ketenverandering in de toiletpapierindustrie waarmaken, en een cruciaal onderdeel hiervan is de bouw van een eigen bamboe pulpfabriek in Ghana. “Met onze eigen fabriek kunnen we goedkoper produceren dan de huidige houtpulpprijs. Daarmee wordt onze pulp ook aantrekkelijk voor het gebruik van huismerktoiletpapier van grote retailers, of om bijvoorbeeld te gebruiken als verpakkingsmateriaal of maandverband.”

De eerste fabriek is op papier al uitverkocht. Samen met meer dan duizend boeren wordt gewerkt aan een duurzame toekomst, waarbij The Good Roll naast het bouwen van toiletten nu ook bijdraagt aan de economische ontwikkeling in de regio door het creëren van werkgelegenheid. Meer informatie over de obligaties is hier te vinden. 


Bureaus

Media

Marketing