torq.partners verwelkomt twee partners met oog op Nederlandse uitbreiding

torq.partners verwelkomt twee partners met oog op Nederlandse uitbreiding

09-07-2024 (10:28) - Economisch

Jitse Rupp (46) en Bas Scheele (37) worden partneraandeelhouders bij torq.partners, een van oorsprong Duits financieel adviesbureau dat werd opgericht in 2020. 

Met de aanwinst van de twee partners wil het bureau flink uitbreiden in Nederland waar het sinds 2022 actief is. 

torq.partners levert advies en parttime financiële ondersteuning aan startups en scaleups. Het Nederlandse team bestaat nu uit drie partners en vier werknemers. Zij willen snel groeien naar een advieskantoor met 20 medewerkers. 

Jitse Rupp gaat zich in zijn functie met name richten op zijn werkzaamheden als parttime CFO, bancaire financieringen organiseren en het financieel herstructureren van organisaties. Jitse heeft een achtergrond bij Deloitte en Danone en heeft bij diverse startups en scaleups een directierol als CFO bekleed. Bas Scheele gaat zich binnen torq.partners met name richten op transactieondersteuning: zowel het aantrekken van groeikapitaal als het adviseren bij de aan- en verkoop van bedrijven. Bas was onder andere M&A adviseur bij Boer & Croon en Deloitte. Daarnaast heeft hij diverse overnames en investeringen begeleid vanuit Bridgestone.

Voor Nederlandse innovatieve bedrijven

Yori May, Managing Partner Benelux: “Met de komst van Jitse en Bas halen we op strategisch en visionair vlak twee zwaargewichten in huis. Met hen kunnen we de ambitie om een full-service financieel advieskantoor te worden in korte tijd waarmaken. Daarmee hebben we een unieke positie in de markt, waarin we zowel financiële ondersteuning als corporate finance advies bieden. Met onze volledige focus op startups en scaleups maken we goed financieel advies toegankelijk voor alle Nederlandse innovatieve bedrijven.”

Beeld: Jitse Rupp (links), Yori May (midden), Bas Scheele (rechts) 


Bureaus

Media

Marketing