Turks e-commerce platform ikas haalt $20 miljoen Serie A op

Turks e-commerce platform ikas haalt $20 miljoen Serie A op

08-04-2024 (14:47) - Economisch

Het volgende generatie e-commerce platform ikas heeft $20 miljoen opgehaald in een Serie A financieringsronde. De investering, geleid door de International Finance Corporation (IFC) van de Wereldbank en Re-Pie Asset Management, vestigt een record als de grootste afzonderlijke investering van de IFC in een Turkse startup. 

In een belangrijke stap voor het Turkse startup-ecosysteem heeft ikas een Serie A-financiering van $20 miljoen binnengehaald, geleid door de International Finance Corporation (IFC) en Re-Pie Asset Management. Deze kapitaalinjectie onderstreept het opmerkelijke succes van ikas in slechts twee jaar tijd op het gebied van e-commerce infrastructuur in Turkije. Het bedrijf wil dit kapitaal nu gebruiken om zijn leiderschap in Europa en andere belangrijke markten te vestigen.

De snelle groei van ikas is alom erkend en heeft het bedrijf een plaats opgeleverd in het Deloitte Technology Fast 50 programma in 2023 als een van de snelst groeiende techbedrijven in Turkije. Bovendien heeft het bedrijf een indrukwekkende SaaS-mijlpaal bereikt door binnen 16 maanden $1M tot $10M in Annual Recurring Revenue (ARR) te bereiken, met het doel om in de nabije toekomst op te schalen naar $100M.

Het ikas team, met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar, weerspiegelt de energie van het bedrijf. 

Dr. Emre Çamlibel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Re-Pie Asset Management: "Re-Pie investeert in ondernemingen met een hoog groeipotentieel, technologie en innovatiegerichte bedrijfsmodellen en we blijven onze portefeuille uitbreiden. Deze investering is gedaan via een speciaal GSYF (Venture Capital Investment Fund) dat is uitgegeven door Re-Pie. Nu Ikas eind 2022 zijn kantoor in Duitsland heeft geopend, is het goed gepositioneerd om zijn doelstelling te halen om in 2030 een van de toonaangevende merken in Europa te zijn in zijn vertical."

Wiebke Schloemer, IFC-directeur voor Türkiye en Centraal-Azië, benadrukte de bredere impact van de innovatie van Ikas: "Het stimuleren van innovatie en de groei van kleinere bedrijven, in het bijzonder bedrijven die eigendom zijn van en geleid worden door vrouwen, is een prioriteit voor IFC", zei ze. "De innovatieve software van ikas heeft het potentieel om e-commerce in Türkiye te transformeren, waardoor kleinere bedrijven toegang krijgen tot nieuwe markten, hun online verkoop en productiviteit kunnen verhogen en zich beter kunnen aanpassen aan het snel veranderende zakelijke landschap."

Mustafa Namoglu, medeoprichter en CEO van ikasdeelde de strategische visie achter de nieuwe financiering, "We zijn van plan om de nieuwe financiering te gebruiken om onze internationale expansie te versnellen. Hoewel deze investeringsronde ons erg enthousiast maakt, herinnert het ons er ook aan dat we nog maar aan het begin staan van onze reis en dat we nog veel werk voor de boeg hebben.”
 


Bureaus

Media

Marketing