VanHaren boekt succes: omzet stijgt met 8,9 procent

VanHaren boekt succes: omzet stijgt met 8,9 procent

04-04-2024 (13:23) - Economisch

vanHaren heeft in Nederland het boekjaar 2023 afgesloten met een omzetstijging van 8,9 procent tot bijna 211 miljoen euro en verkocht in 2023 ongeveer 6,1 miljoen paar schoenen. In België steeg de omzet met 10,7% tot bijna 71 miljoen euro en liep het aantal paren verkochte schoenen op naar 1,8 miljoen, een stijging van 3,26% ten opzichte van 2022.

Op 31 december 2023 exploiteerde vanHaren 138 winkels in Nederland, 56 winkels in België en twee eigen online shops en had het 1.509 medewerkers in dienst in Nederland en 465 medewerkers in België.

Robert Vos, Financieel Directeur; “Wij zijn blij dat het vanHaren gelukt is haar toppositie in de schoenendetailhandel te behouden en zijn trots dat wij al 95 jaar heel veel mensen blij maken met de mooiste schoenen met de beste prijs/kwaliteit verhouding.”

Nieuw leiderschap

Na een intensief inwerktraject bij Deichmann en binnen vanHaren is Bastiaan van Loon vanaf januari 2024 gestart als CEO voor vanHaren Nederland en België.  Hij zal samen met CFO Robert Vos vanHaren de organisatie leiden. Bastiaan van Loon heeft ruime ervaring binnen retail. Eerder bekleedde hij directiefuncties bij onder andere supermarktketen Vomar, Aldi en Gall & Gall. Van Loon: ‘'Met veel trots en energie ben ik deze functie gestart. vanHaren is in Nederland echt een begrip binnen retail en ook in België is vanHaren, met 56 winkels, ondertussen goed in markt verankerd. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het getalenteerde team van vanHaren om onze visie te realiseren en een uitzonderlijke ervaring te bieden aan onze klanten. Persoonlijk wil ik mensen om mij heen inspireren om het beste uit zichzelf te halen en om vanuit intrinsieke doelen te werken. Gelukkig sluit dit goed aan bij de bedrijfscultuur van vanHaren.”

 


Bureaus

Media

Marketing