Wijkermeer investments verwerft meerderheidsbelang in Amsterdam Fashion Group

Wijkermeer investments verwerft meerderheidsbelang in Amsterdam Fashion Group

04-07-2024 (11:45) - Economisch

Amsterdam Fashion Group (AFG) gaat een strategische samenwerking met Wijkermeer Investments aan. Deze investeerder, met een forse expertise in de mode-industrie, heeft een meerderheidsbelang verworven in AFG.

Bart Verkruissen, oprichter en CEO van AFG, blijft dagelijks actief als aandeelhouder en lid van het managementteam, evenals CCO Kevin Straatman en COO Rende Luitjes, die ook zullen toetreden als aandeelhouders.

Wijkermeer Investments brengt waardevolle ervaring en middelen met zich mee om de expansieambities van AFG te ondersteunen. De nationale groei zal gerealiseerd worden door het huidige merkportfolio verder uit te breiden. Internationaal richt AFG z’n pijlen op Duitsland en Belgie. Daarnaast is de showroom en het kantoor in Amsterdam uitgebreid tot ruim 900m2. Met een gedeelde visie op de modebranche richt het partnerschap zich op het versterken van de marktpositie van Amsterdam Fashion Group en het versnellen van haar groeitraject.

"Dit partnerschap markeert een belangrijke mijlpaal voor Amsterdam Fashion Group," zegt CEO Bart Verkruissen. "In de afgelopen jaren is AFG uitgegroeid tot een toonaangevende fashion facilitator in de Benelux. We kijken ernaar uit om samen te werken met Wijkermeer Investments, waarbij we hun branchekennis en financiële ondersteuning benutten om AFG naar nieuwe hoogten te tillen.
Naast de expansieplannen investeert AFG in het verbeteren van onze IT-infrastructuur, zowel intern als extern door het aanbieden van een online platform voor betere serviceverlening en uitgebreide informatievoorziening aan onze klanten," benadrukt Verkruissen. Dit gaat een unieke service ervaring voor onze retailklanten worden”.
 


Bureaus

Media

Marketing