xxllnc breidt verder uit in het sociaal domein met Lost Lemon

12-07-2022 (11:51) - Economisch

xxllnc, Nederlandse leider in GovTech-software, breidt haar marktpositie verder uit met de toevoeging van Lost Lemon. Lost Lemon levert al ruim 15 jaar oplossingen en services voor overheidsinstanties.
 
Het bedrijf focust zich op het sociale domein waarin het haar klanten ondersteunt bij verschillende vraagstukken. De overname van Lost Lemon is de tiende voor xxllnc in twee jaar tijd en wordt ondersteund door software-investeerder Main Capital Partners.
 
Lost Lemon is een specialist in het leveren van software en diensten die haar klanten (overheidsinstanties) ondersteunt in het sociale domein. Naast software biedt Lost Lemon consultancy aan voor onder andere technische adviestrajecten en implementaties en doen zij onderzoek naar moeilijk bereikbare en kwetsbare doelgroepen.
 

Over Lost Lemon

Het bedrijf is gevestigd in Haarlem en heeft circa 90 medewerkers. xxllnc koopt 100% van de aandelen van Lost Lemon. xxllnc is een portfolio bedrijf van Main Capital Partners, een strategische investeerder in de software-industrie gericht op het versnellen van groei en het creëren van bedrijfswaarde. De huidige aandeelhouders en directie van Lost Lemon, Diana Koppenol, Bas Huisman en Bas van Luxemburg worden mede aandeelhouder in xxllnc en blijven tevens de directie van het bedrijf binnen het Sociaal domein vormen.
 
Lost Lemon heeft een breed productportfolio met verschillende oplossingen om haar klanten te kunnen ondersteunen. Zo leveren ze onder andere e-formulieren, een burgerportaal, een integratie platform en een oplossing om leerplicht van scholieren bij te houden. Daarnaast levert Lost Lemon ook de oplossing MensCentraal, die gemeentes en ZBO's ondersteunt in het uitvoeren van verschillende sociale wetgeving zoals de Jeugdwet, Participatiewet en Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Lost Lemon heeft een sterke positie opgebouwd in het sociaal domein met haar goede reputatie en innovatieve producten.
 

Uitgebreider productportfolio

Door de handen ineen te slaan, kunnen xxllnc en Lost Lemon samen meer klanten bedienen en een uitgebreider productportfolio en service leveren. De ervaring en kennis van het team van Lost Lemon zal verder worden ingezet om de gehele organisatie sterker en beter te maken in de komende jaren. De twee bedrijven ambiëren gecombineerd met hun honderden experts een vooraanstaande leverancier van innovatieve en flexibele oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken van (semi-)overheden te worden.
 
xxllnc, voorheen bekend als Exxellence, startte in 2001 als spin-off van de Universiteit Twente en groeide uit tot een software groep met honderden medewerkers die een scala aan totaaloplossingen levert voor de (semi-)overheid. Sinds het in 2020 onder de vleugels kwam van Main Capital Partners, zijn er tien softwarebedrijven toegevoegd.
 
Michel Veenhuis, CEO van xxllnc: "We verwelkomen de collega’s van Lost Lemon van harte bij xxllnc. Hun ervaring op het sociale domein verrijkt ons aanbod geweldig. De toevoeging van Lost Lemon vergroot het aanbod van applicaties vanuit de xxllnc Cloud, maar maakt straks ook nieuwe geïntegreerde combinaties mogelijk. Zowel met applicaties die onderdeel zijn van het sociaal domein als daarbuiten".
 

Bureaus

Media

Marketing