De trending Video Game: God of War en God of War: Ragnarok

10-01-2023 (21:37) - Gaming

De opwinding rond de release van Ragnarok heeft in de laatste dagen voor het debuut een hoge vlucht genomen. Helaas is de releasedatum van het spel verschoven van 2021 naar 2022. De releasedatum van God of War, 9 november 2022, voor PlayStation 4 en PlayStation 5 is een bewijs van het vermogen van het team in Santa Monica om woord te houden. 

Sinds de release van de teaser eerder dit jaar is Ragnarok het gesprek van de gamegemeenschap. Iedereen die een PlayStation-console bezit of graag op goksites met gratis spins speelt, zou dit spel willen spelen. Aangezien Ragnarok een fantastisch vervolg is op de game uit 2018, is het noodzakelijk om het origineel te ervaren voordat je in het vervolg duikt?

Is het niet te vroeg voor Ragnarok om God of War te spelen?

Er zit veel emotie en drama in het verhaal van Kratos terwijl hij van de Griekse naar de Noorse mythologie reist. Een boeiend verhaal is essentieel voor het succes van elk rollenspel, en dat geldt ook voor GoW. God of War is geslaagd waar veel rollenspellen hebben gefaald: alles bieden wat een speler wil. 

Dit is waarom je God of War vóór Ragnarok moet spelen

Kratos is de protagonist van het spel, maar Atreus is de deuteragonist en mag niet over het hoofd worden gezien. Je moet opletten hoe een personage zich in de loop van een serie ontwikkelt. De teaser van Ragnarok onthult de verbeterde fysieke bekwaamheid van Atreus. 

Daarnaast is het vermeldenswaard dat we in het verleden een extreem meedogenloze en woedende Kratos hebben gezien. Kratos' emoties als vader voor zijn "Boy" zullen echter in deze game worden uitgediept. In 2018 is hiervoor de basis gelegd. Gezien dit feit is het spelen van God of War vóór Ragnarok cruciaal.

De richting van het spel

Voor de niet-ingewijden, en zoals ik al zei, kan dit worden herleid tot de Griekse mythologie. Door een reeks gebeurtenissen is de plot uiteindelijk verschoven naar de Noorse mythologie. Bovendien hebben de regisseurs van het spel heel duidelijk gemaakt dat de GoW-serie geen Noorse Mythologie-trilogie zal bevatten. 

Voordat je in Ragnarok springt, is het vinden van alle verborgen paaseieren in God of War je tijd waard. De goden van Japan, de Keltische volkeren en de Egyptenaren kunnen allemaal een prominente plaats innemen in je gedachten. Als je een fan bent van de serie, wil je de massale en fascinerende easter eggs die in God of War 2018 verstopt zitten niet missen.

Je zult er geen spijt van krijgen dat je God of War vóór Ragnarok hebt gespeeld; dit zijn slechts enkele redenen waarom je het zou moeten doen.

Het is waar dat God of War: Ragnarok groter en beter is

De 2018 God of War was een van de beste PlayStation 4-games, waardoor Ragnarok met een grote opdracht achterblijft. In veel opzichten is dat gelukt. God of War: Ragnarok heeft een groter verhaal, rijkere visuals en meer dynamische gameplay dan zijn voorganger.

 Maar de erfenis van God of War is groot om te overwinnen, en Ragnarok heeft niet hetzelfde gevoel van mysterie en vernieuwing dat God of War tot een eenmalige traktatie maakte. Speel God of War: Ragnarok om alles op een rijtje te zetten. Wow, dat is iets speciaals. Om je te waarschuwen: het houdt je aandacht misschien niet zo vast als God of War 2018.

Het spel God of War viel op door de zorg waarmee het een geliefde serie in een nieuw jasje stak. De originele God of War-trilogie begon in 2005 op de PS2 en kreeg al snel bekendheid vanwege de extreme wreedheid en het bloedvergieten. Santa Monica Studio gebruikte deze bekendheid in zijn voordeel door de gebeurtenissen van de trilogie om te zetten in een fascinerend achtergrondverhaal voor Kratos - een verleden dat zo magnetisch is dat het hem voortdurend terug zou trekken, zelfs als hij naar een nieuw Scandinavisch rijk zou worden verplaatst.

Dat was het God of War-kenmerk van 2018. God of War was belangrijker dan de meeste AAA-blockbusters omdat het spelers in staat stelde de antwoorden op deze kwesties te leren kennen door de ogen van een plotseling serieuze en beschermende Kratos terwijl hij totaal andere gebieden verkende.

God of War: Ragnarok mag dan een technisch hoogstandje zijn, het kan niet tippen aan de subversieve genialiteit van het origineel. Voor alles wat God of War een omwenteling betekende, luidt Ragnarok een nieuwe ontwikkelingsfase in. De God of War-serie was een innovatieve en gedurfde heruitvinding van een bekende serie. Ragnarok is nog intenser dan God of War.

Dat is overigens prima. Leef je uit in een fantastische reis met God of War: Ragnarok, verkrijgbaar op de PS4 en PS5 op 9 november. Ondanks een trage start is Ragnarok een geweldige ervaring die je tijd en geld waard is. Het is de moeite waard om de 40 uur te investeren die nodig zijn om de hoofdquest te voltooien, maar schrik niet als je merkt dat je terugverlangt naar je eerste avontuur door deze Scandinavische landen.

Het verhaal van God of War: Ragnarok is onverwacht ontroerend

Een woedende godheid is altijd de eerste stap. Net als de prequel opent God of War: Ragnarok met een godheid die een verrassingsbezoek brengt aan Kratos in zijn schuilplaats in Midgard. Deze keer is het Thor, zij het een minder gebeitelde en meer antagonistische versie van het personage dan Marvel-fans gewend zijn. Aangezien Kratos en Atreus in het vorige spel Thor's halfbroer en zijn twee kinderen hebben afgeslacht, is het geen verrassing dat Thor in het tweede deel Mjolnir in Kratos' richting gooit.

Maar voordat dat gebeurt, krijgt Atreus te horen dat hij in Thor's thuisland Asgard de antwoorden op zijn existentiële zorgen zal vinden. Atreus, nu een tiener, wil vechten in Ragnarok en de rijken onderzoeken op antwoorden over de Reuzen, nadat hij in de finale van God of War heeft geleerd dat hij een Reus is met de naam Loki. Kratos blijft liever met z'n tweeën thuis en oefent vechtsporten dan dat hij nog een avontuur aangaat. Hij weet dat zijn tijd beperkt is en wil zijn zoon zo goed mogelijk voorbereiden op een toekomst zonder hem als vader.

Daarin zit het vlees en de aardappelen van God of War: Ragnarok. Het spel heeft niets te maken met Ragnarok, ondanks de naam. Het spel gaat niet echt over het stoppen van Odin, de vader van Thor en de belangrijkste Noorse god, ook al wordt hij gepresenteerd als een criminele god die genocide, oorlog en verwoesting heeft aangericht over de negen rijken. Dit alles speelt zich af voor het verhaal van Kratos en zijn kind. Briljante backstory, maar toch backstory. 

Photo by ELLA DON on Unsplash