Politie breekt deze zomer in bij streamers

Politie breekt deze zomer in bij streamers

08-08-2024 (09:45) - Gaming

De politie breekt deze zomer in bij drie bekende Twitch streamers voor hun nieuwste campagne Give a Nod to the Mod, in samenwerking met The Invaders en Initiative. De campagne is in het leven geroepen om de moderators in de gaming community te bedanken voor het veilighouden van het streamingplatform.

“Het werk van de moderators kent veel overeenkomsten met het werk van agenten op straat," aldus Jowieke Lourens, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie bij Politie Nederland. "Zonder moderators zijn er geen streams en dus roepen we samen met drie grote streamers de gamingcommunity op om ook hun waardering voor de moderators te laten horen. Daarnaast kunnen wij met de campagne een jongere doelgroep vertellen over het politiewerk op een manier die ze aanspreekt waarbij we aansluiten bij hun belevingswereld.” 

Geen reclame

De komende weken breekt Politie Nederland in bij de Twitchstreams van drie bekende streamers om samen hun moderators te verrassen en te bedanken. De inbraak wordt gedaan door Malek Kariebo, digitaal wijkagent én streamers, en Martin Verschoor, host van gamingplatform Power Unlimited. “Door het gamingdomein te betreden via partnerships zijn we op een slimme en logische manier onderdeel van de wereld van de doelgroep geworden. Zo maken we geen reclame, maar mooie, effectieve content," vertelt Milan van Vugt, Content en Partnerships Director bij Initiative.

Veiligheid

Met deze invalshoek weet de politie zich als bondgenoot aan de gamingcommunity te binden. “Over de invalshoek hebben we lang nagedacht, omdat de politie juist vaak als tegenstander te vinden is in games. Een beeld dat haaks staat op hun rol in de samenleving: waakzaam en dienstbaar. Met moderators hebben we precies de juiste match tussen politie en gaming gevonden. De politie houdt communities veilig op straat, moderators doen dat elke dag op Twitch. Er zijn zoveel raakvlakken", Thomas Aalderink, Creative en Content Director bij The Invaders.