RobotWise: gamified learning met robots

21-12-2022 (13:53) - Gaming

RobotWise, een ontwikkelaar van interactieve, gamified les- en trainingsprogramma's die gebruik maken van sociale educatieve robots, kondigt plannen aan om hun sociale robots en programma's te presenteren op CES 2023 in Las Vegas. 

RobotWise is gericht op studenten, docenten en zakelijke professionals, en is gemaakt om hen te helpen verborgen talenten te ontdekken, samen te werken, nieuwe vaardigheden te leren, zelfreflectie en persoonlijke groei na te streven. De interactieve, gamified lessen en trainingsprogramma's van RobotWise zijn gestructureerd om op zichzelf staande, interactieve modules te zijn of geïntegreerd te worden in de eigen programma's van een organisatie. RobotWise programma's zijn succesvol ingezet bij meer dan 100 scholen en 50 bedrijven in heel Nederland, waaronder de Rabobank, Tembo Group, Visma Connect en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Skills gap

Volgens een wereldwijde enquête van McKinsey van april 2021 over herscholing is het duidelijk dat het dringend noodzakelijk is de skills gap aan te pakken - en in alle sectoren is dat belangrijker dan ooit. De meeste respondenten zeggen dat het opbouwen van vaardigheden (meer dan het aannemen, contracteren of herplaatsen van werknemers) de beste manier is om de skills gap te dichten. De resultaten wijzen ook op een verschuiving in de belangrijkste te ontwikkelen vaardigheden, die meestal van sociale en emotionele aard zijn, zoals empathie, leiderschap en aanpassingsvermogen. Dit zijn slechts enkele van de vaardigheden die zijn geïntegreerd in de les- en trainingsprogramma's van RobotWise.

"Wij geloven dat het onderwijssysteem en persoonlijke ontwikkeling in lijn moeten zijn met de snel veranderende maatschappij en digitale transformatie", aldus Tamar Neter, oprichter en CEO van RobotWise. "Door te leren door te spelen en sociale robots te programmeren laten we volwassenen zich weer kind voelen en stellen we jong en oud in staat om authentiek gedrag te tonen en hun verborgen talenten te ontdekken. Nieuwe dingen proberen staat centraal bij succes in het leven. Je moet fouten durven maken met een glimlach. Dat is de beste manier om vaardigheden te blijven ontwikkelen."