Aces Direct en Stichting Digidromen helpen kinderen met opgeknapte laptops

Aces Direct en Stichting Digidromen helpen kinderen met opgeknapte laptops

01-07-2024 (12:45) - Inclusiviteit

Het Tilburgse IT-bedrijf Aces Direct slaat de handen ineen met Stichting Digidromen, die kinderen in armoede voorziet van een laptop voor thuis- en schoolgebruik. Door gebruikte laptops uit het bedrijfsleven op te knappen, willen de organisaties een verschil maken.

Ongeveer een à twee kinderen per Nederlandse schoolklas leeft in armoede en heeft geen toegang tot een laptop, wat belangrijk is voor hun ontwikkeling. "We willen dat ieder kind een laptop, met oplader en technische support kan gebruiken, om zo de kloof tussen arme en welvarende kinderen te verkleinen’’, legt Sven van Boxtel, Managing Director bij IT Business Partner Aces Direct, uit.

Tweede leven

De laptops die aan de kinderen worden gegeven, zijn gebruikte laptops uit het bedrijfsleven. Vaak kunnen deze laptops na een opknapbeurt nog jaren mee, weet Sven. "Wij knappen de gedoneerde apparaten op en voorzien van de juiste accesoires. Digidromen geeft ze vervolgens, in samenwerking met lokale organistaties zoals Stichting Leergeld, een tweede leven op de plek waar ze meer dan goed van pas komen."

Sven hoopt dat meer organisaties zich bij Digidromen aansluiten. "Kinderen zijn de toekomst. Ze verdienen allemaal een gelijke kans om mee te komen in de maatschappij en zich goed te ontwikkelen. Een goede laptop lost niet alle uitdagingen op, maar het kan wel een direct verschil maken in het dagelijks leven en de toekomst van kinderen die opgroeien in armoede."