Adyen helpt de Voedselbank met een Omgekeerde Supermarkt

10-01-2023 (12:40) - Marketing

De Omgekeerde Supermarkt, het in Amsterdam gevestigde initiatief om levensmiddelen aan de Voedselbank te doneren, opende op 9 januari een pop-up locatie in The Store van financieel technologieplatform Adyen op het Rokin in Amsterdam.

Met de zichtbaarheid op de centrale locatie van The Store wil het goede doel meer mensen oproepen tot het doneren van levensmiddelen. De Omgekeerde Supermarkt is een initiatief van studentenorganisatie Knappe Koppen en is ontstaan doordat er in de afgelopen tijd steeds meer mensen afhankelijk zijn geworden van de Voedselbank. De gedoneerde producten komen via de Voedselbank terecht bij personen die ze goed kunnen gebruiken.

Centrale plek

Knappe Koppen, de Voedselbank en Adyen slaan de handen ineen om op een centrale locatie in de stad het doneren van levensmiddelen onder de aandacht te brengen. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leeft namelijk beneden de armoedegrens, blijkt uit cijfers van de Voedselbank. Daarnaast lopen de donaties bij de Voedselbank terug en nemen supermarktketens maatregelen tegen voedselverspilling. Hierdoor blijven er minder producten over voor personen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Alle producten die worden gedoneerd in De Omgekeerde Supermarkt, worden vervolgens gedoneerd aan de Voedselbank.

Zichtbaarheid

Brian O'Malley, Head of Sustainability van Adyen zegt: ‘Wij vinden het belangrijk om via The Store zichtbaarheid voor organisaties te creëren op een in het oog springende locatie in Amsterdam. Zeker als het gaat om een goed doel zoals De Omgekeerde Supermark. Met The Store hopen we mensen bewust te maken van de huidige noodzaak voor voedselbanken en de drempel om naar de Voedselbank te gaan te verlagen. We staan achter het initiatief van De Omgekeerde Supermarkt en hopen er met onze centrale locatie voor te zorgen dat nog meer mensen levensmiddelen doneren.’

The Store

Omgekeerde Supermarkt is tot 12 februari geopend in The Store van Adyen (Rokin 49, Amsterdam). De winkel is geopend op maandag van 12.00 uur tot 18.00 uur, op dinsdag en woensdag van 11.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag en vrijdag van 11.00 uur tot 19.00 uur. Op zaterdag is de Omgekeerde Supermarkt geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. 


Bureaus

Media

Economisch