Aldi start test met kassaloos betalen via kunstmatige intelligentie

Aldi start test met kassaloos betalen via kunstmatige intelligentie

18-07-2022 (16:47) - Marketing

In Utrecht opent ALDI woensdag 20 juli de deuren van ALDI Shop & Go. Dit innovatieproject van de discounter maakt winkelen zonder kassa’s of scanapparaten mogelijk door een systeem van kunstmatige intelligentie. 

In het filiaal vinden klanten de vertrouwde kwaliteitsproducten tegen de laagst mogelijke prijs. Klanten kunnen boodschappen doen na het installeren van de ALDI Shop & Go-app. De boodschappen kunnen tijdens het winkelen direct de tas in en de klant hoeft ook niet meer naar de kassa of moeite te doen met de zelfscan. Intelligente camera’s in het plafond en sensoren in de schappen detecteren de bewegingen van het door de klant gekozen product
 
De app zorgt ervoor dat de producten direct bij het verlaten van de winkel automatisch worden afgerekend met de aan de app te koppelen creditcard. Het scannen van boodschappen is daarmee verleden tijd. Medewerkers blijven wel in de winkel aanwezig: voor het bevoorraden van de schappen, het bakken van vers brood en voor het beantwoorden van vragen van klanten.
 

Eenvoudig winkelen

De afgelopen maanden zijn er verschillende winkelsessies georganiseerd waarbij ALDI-medewerkers het zelflerende systeem konden testen. Met de opening van het testfiliaal gaat er een nieuwe fase in, waarbij ook klanten deze nieuwe manier van winkelen kunnen ervaren en het systeem zich verder optimaliseert.
 
Jan Oostvogels, CEO ALDI Holding in Nederland: ‘Wij zijn enorm trots dat wij dit mooie innovatieproject in Utrecht mogen testen met onze klanten. Het past binnen onze strategie als discounter om klanten in staat te stellen zo eenvoudig mogelijk hun boodschappen te doen. We denken met de klant mee over hoe we de winkelervaring nog prettiger kunnen maken. Uit onderzoek weten we dat onze klanten snelle en eenvoudige processen bij de kassa’s waarderen. Ons testfiliaal in Utrecht past daar perfect bij.’
 

Technologie

Het door Trigo Vision Ltd. ontwikkelde systeem maakt gebruik van intelligente camera’s en sensoren in de schappen. Met deze geavanceerde technologie worden enkel de bewegingen die de klant en het artikel maken gevolgd. Het systeem maakt geen gebruik van gezichtsherkenning, scans van ogen of vingerafdrukken, noch het gebruik van andere biometrische kenmerken. 

Bureaus

Media

Economisch