Amstelveense Ondernemer van het Jaar: Co van der Horst

24-11-2022 (11:36) - Marketing

Co van der Horst, al jaren hofleverancier in de high-end interieurmarkt, is niet alleen Ondernemer van het Jaar geworden maar ook de winnaar in de categorie MKB vanaf 50 werknemers.

Wethouder Economische Zaken en juryvoorzitter Adam Elzakalai reikte de overall-prijs uit tijdens de Grande Finale, waar een groot deel van het Amstelveense bedrijfsleven op vrijdag 18 november aanwezig was. De verkiezing is een initiatief van gemeente Amstelveen en de Ondernemersvereniging Amstelveen.

Amstelveen wil bijdragen

Adam Elzakalai: “Met de ‘Ondernemer van het Jaar’ verkiezing wil Amstelveen bijdragen aan een ondernemend en vernieuwend ondernemersklimaat. Het doel is om ondernemingen te stimuleren zich te presenteren en aan te zetten tot een duurzame, innovatieve en creatieve invulling van het ondernemerschap. De focus ligt daarbij op de MKB-ondernemers. Met deze verkiezing laten we ook de trots en waardering blijken voor de meer dan 12.000 Amstelveense bedrijven, ondernemers en hun werknemers en ze bedanken voor hun inzet. En we kunnen laten zien wat een mooie ondernemers er zijn in Amstelveen. De kwaliteit van de 31 kandidaten was hoog en het was lastig om hier 12 genomineerden uit te kiezen. We hebben geweldige winnaars in de verschillende categorieën en één overall winnaar, een echte Amstelveense ‘parel’.

Co van der Horst

De eigenaren Stephan en Edwin van der Horst en hun medewerkers zijn super trots en heel erg blij. Het bedrijf is met 250 exclusieve merken onder één dak uniek voor Europa. In bijna 120 jaar heeft dit familiebedrijf de switch gemaakt van verkoop van interieurtextiel naar een bedrijf met verschillende divisies: Boutique Concept Store, contracting voor externe architecten, twee Flagship stores op de Zuidas en de ontzorging van ontwikkelaars en makelaars. De volle breedte van de high-end interieurmarkt wordt bediend. De interieurarchitecten en partners van Co van der Horst zijn verantwoordelijk voor de realisatie van prachtige en exclusieve interieurs wereldwijd. De altijd bescheiden maar klantgerichte ondernemers-broers (vierde generatie Van der Horst) weten als geen ander het toonaangevende bedrijf in Nederland op het gebied van interieurdesign te leiden.

Vertrouwen van opdrachtgevers

Stephan van der Horst: "2022 is voor ons met recht een spectaculair jaar te noemen, met onder meer de opening van de Molteni&C flagship store in de sky lounge van gebouw Valley aan de Zuidas en natuurlijk deze bijzondere award. Maar wat ons echt aan het hart gaat, is het vertrouwen dat onze opdrachtgevers hebben in onze werkwijze en ons merkenportfolio. Het proces van ontwerp naar uitvoering blijft magisch en onze voornaamste 'raison d'être'. Mijn broer en ik zijn ongelooflijk trots op de collega's waar we dagelijks mee werken om dit te realiseren en dragen deze award dan ook op aan het hele Co van der Horst-team!"


Bureaus

Media

Economisch