De Texelse Bierbrouwerij lanceert Texels Skuumkoppe 0.0

23-02-2023 (09:00) - Marketing

De Texelse Bierbrouwerij introduceert haar eerste alcoholvrije speciaalbier: Texels Skuumkoppe 0.0. Het is een alcoholvrij, donker tarwebier, gebrouwen van natuurlijke ingrediënten. Net als het bekroonde Texels Skuumkoppe ontleent deze alcoholvrije variant zijn naam aan de witte koppen op de golven van de zee. 

De verrijking van het portfolio met Texels Skuumkoppe 0.0 is een nieuwe mijlpaal voor De Texelse Bierbrouwerij. Deze stap is een impuls voor de brouwerij om op het vasteland nóg meer voet aan de grond te krijgen. “Met deze 0.0 variant willen we liefhebbers van Texels Skuumkoppe meer keuze bieden. Alcoholvrij is één van de snelst groeiende biercategorieën en dat is in de afgelopen jaren alleen maar in een stroomversnelling gekomen. Inmiddels is één op de vijftien gedronken biertjes in Nederland alcoholvrij”, vertelt Krijn Hoogesteger, Brand Manager Texels.

Verkrijgbaarheid

Texels Skuumkoppe 0.0 wordt op zaterdag 25 februari als eerste op Texel geïntroduceerd. Speciaal voor deze gelegenheid wordt er op de Groeneplaats in het centrum van Den Burg een Vuurtorenbar neergezet en kan iedereen daar het alcoholvrije biertje voor het eerst komen proeven. Skuumkoppe 0.0 is vanaf dat moment ook verkrijgbaar bij de horeca op het eiland. Vanaf week 10 is het speciaalbier in het hele land als fles (30 cl) voor een consumentenadviesprijs van 1,49 euro in de supermarkt te verkrijgen; Texels Skuumkoppe 0.0 is vanaf dat moment ook verkrijgbaar in de horeca op het vasteland.

 


Bureaus

Media

Economisch