Eerste NIO Space Mobile ter wereld in Nederland

Eerste NIO Space Mobile ter wereld in Nederland

22-12-2022 (15:26) - Marketing

NIO heeft in Zandvoort de eerste NIO Space Mobile ter wereld geopend: een soort mobiele showroom. Users en geïnteresseerden kunnen hier het merk en de NIO ET7 live ervaren, totdat het eerste NIO House zijn deuren opent in Rotterdam. 

In Nederland zijn twee NIO Houses gepland. Het eerste NIO House wordt aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 geopend aan de Meent in Rotterdam. Het tweede NIO House verwacht haar deuren eind 2023 te openen in Amsterdam.

Line-up

NIO Nederland heeft sinds de lancering op 7 oktober dit jaar grote stappen gemaakt. De mondiaal opererende aanbieder van slimme elektrische auto’s heeft inmiddels de eerste NIO ET7’s afgeleverd aan Nederlandse users en NIO Power Swap Stations geopend in Tilburg en Apeldoorn.

In het eerste kwartaal van 2023 breidt NIO de auto line-up verder uit met de NIO EL7, een slimme elektrische SUV en de NIO ET5, de slimme elektrische compacte sedan. NIO werkt daarnaast hard aan de verdere uitbreiding van het laadnetwerk met batterijwisselstations én aan NIO Houses.

NIO Houses en Spaces

Wereldwijd heeft NIO al 395 NIO Houses en NIO Spaces geopend. Een NIO House is veel meer dan een traditionele showroom en heeft, naast de gallery (showroom), zes andere functies. Bezoekers kunnen zich er binnenkort niet alleen laten onderdompelen in het merk en de modellen live ervaren in een proefrit, maar ook ontspannen, inspiratie opdoen, werken, vergaderen, kids laten spelen en anderen ontmoeten in het NIO café.

Een NIO Space is een House op kleinere schaal en heeft een aantal van die functies, waarbij de nadruk ligt op het ervaren van de NIO producten en een kleiner gedeelte voor community-activatie.

Openingstijden Zandvoort

De NIO Space Mobile bevindt zich op het terrein van CM.COM Circuit Zandvoort en is dagelijks geopend tussen 08:30 en 17:30. Tijdens de kerstvakantie is deze locatie gesloten op 25, 26 december en op 1 januari. Op 24 en 30 december is de NIO Space Mobile geopend van 08:30 tot 12:30.

Gezien de grote belangstelling voor de ET7 raadt NIO aan om een proefrit te reserveren via de NIO-App of de NIO-website.

 


Bureaus

Media

Economisch