'Eyes on the ball' Eredivisiebal seizoen 2023/24 onthuld

06-06-2023 (10:42) - Marketing

De Eredivisie en Derbystar hebben het ontwerp en thema onthuld van de officiële Eredivisiebal voor het seizoen 2023/2024: ‘Eyes on the ball’.

Het nieuwe design is een eerbetoon aan de verbindende kracht van het Eredivisievoetbal. Een kleurrijke competitie waar karakters uit alle windstreken samenkomen en die miljoenen mensen in Nederland samenbrengt.

Drie primaire kleuren

Verschillen tussen mensen kunnen groot zijn maar wat over de hele wereld hetzelfde is, zijn de drie primaire kleuren van onze ogen: bruin, blauw en groen. Door het gebruik van deze kleuren in het nieuwe ontwerp, benadrukt de nieuwe Eredivisiebal dat het voetbal van en voor iedereen is. Hoe groot verschillen soms ook mogen lijken; vanaf het eerste fluitsignaal vervagen scheidslijnen en heeft iedereen zijn of haar ogen op de bal.

Nieuwe bal

De Eredivisie en Derbystar ontwikkelen voor ieder seizoen een nieuwe officiële wedstrijdbal. Afgelopen seizoen tekende voetbalkunstenaar Piro voor het design van de bal. Eerder gaven onder andere de talentvolle artiesten van Top Notch, het Rijksmuseum, Johnny de Mol en Henk Schiffmacher de bal vorm. Op vrijdag 11 augustus wordt er tijdens de eerste Eredivisiewedstrijd van seizoen 2023/2024 voor het eerst met de nieuwe Eredivisiebal gespeeld. 


Bureaus

Media

Economisch