FC STRAAT, Cruyff Foundation & Krajicek Foundation organiseren straatvoetbaltoernooi

FC STRAAT, Cruyff Foundation & Krajicek Foundation organiseren straatvoetbaltoernooi

14-09-2023 (12:28) - Marketing

De Cruyff Foundation, Krajicek Foundation en FC STRAAT gaan samenwerken om zoveel mogelijk jongeren in beweging te krijgen.

Dit doen ze door het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland te organiseren voor álle jongens en meiden in de leeftijdscategorie U13 en U15. In heel het land worden op de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds FC STRAAT VOORRONDES georganiseerd waar jongeren gratis aan mee kunnen doen. Zo komen ze in beweging, leren ze beter voetballen en maken ze plezier tijdens het sporten.

60.000 jongeren

Soufiane Touzani (FC Straat), Niels Meijer (Cruyff Foundation), Gerlinde van Raalte (Krajicek Foundation) Soufiane Touzani (FC STRAAT), Niels Meijer (Cruyff Foundation), Gerlinde van Raalte (Krajicek Foundation) FC STRAAT is de grootste online en offline voetbalclub van Nederland, opgezet door invloedrijke straatvoetballer Soufiane Touzani. Met gratis uitdagende tips & tricks inspireren ze inmiddels bijna 60.000 jongeren om naar buiten te gaan. Door voor hen gratis straatvoetbaltoernooien te organiseren op de Cruyff Courts en de Krajicek Playgrounds in de wijk worden jongeren geactiveerd om in beweging te komen.

Van Watchtime naar Playtime

Met een gemiddelde schermtijd van 3 tot 6 uur per dag onder jongeren en de groeiende beweegarmoede is de urgentie groter dan ooit. Om die reden gaan de drie partijen in het kader van ‘Watchtime naar Playtime’ er samen met partners als Action, CSU en het Jeugdfonds Sport & Cultuur er de komende jaren alles aan doen om zoveel mogelijk jongeren in beweging te krijgen. Buurtsportcoaches en jongerenwerkers zijn de spin in het web. Zij zullen lokaal op Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds de FC STRAAT voorrondes organiseren. In september vinden de eerste FC STRAAT voorrondes plaats op 12 Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds verspreid door heel het land. De winnaars daarvan nemen het op zaterdag 22 oktober tegen elkaar op tijdens de eerste FC STRAAT PLAY-OFFS.

“Jongeren worden steeds inactiever; maar liefst 67% van de 12- tot 18-jarigen voldoet niet aan de beweegrichtlijnen. We bundelen onze krachten en brengen door middel van straatvoetbal jongeren op een laagdrempelige manier in beweging. Een bijzondere, duurzame samenwerking!”, aldus Niels Meijer, directeur Cruyff Foundation.


Bureaus

Media

Economisch