Gratis pizza in Utrecht op Bitcoin pizza-dag

Gratis pizza in Utrecht op Bitcoin pizza-dag

22-05-2023 (11:22) - Marketing

Op 22 mei is het 'Bitcoin pizza dag'. Om dat te vieren trakteert cryptobedrijf BLOX in samenwerking met Domino's Pizza op gratis pizza.

Deze maandagmiddag deelt het team van BLOX van 16.00 tot 19.00 uur pizza’s uit op het Vredenburgplein in Utrecht aan iedereen die een account heeft op de BLOX-app. 

Feestdag

Op 22 mei 2010 werd de allereerste betaling gedaan met de digitale munt, toen een persoon in Florida twee pizza's kocht voor 10.000 Bitcoin. Omgerekend naar de koers van vandaag is voor de pizza’s een slordige 130 miljoen euro per stuk betaald. Sindsdien staat deze dag te boek als Bitcoin Pizza Dag. “Deze dag is voor liefhebbers van Bitcoin al jaren een soort feestdag”, vertelt Toon Schraven, Head of brand van BLOX. “Die eerste betaling met een digitale munt liet zien dat er een alternatief bestaat voor geld in beheer van overheden. We willen graag iedereen laagdrempelig kennis laten maken met de wereld van digitale valuta. Want Bitcoin is voor iedereen, net als pizza.”

Prijzen

Om in aanmerking te komen voor een gratis pizza, dienen bezoekers wel een BLOX account te hebben. Die kan eventueel ter plaatse worden aangemaakt. Op vertoon van de app kan je een paar pizzapunten afhalen. Bezoekers maken daarnaast kans op 50 euro tegoed bij Domino´s en 200 euro cryptotegoed bij BLOX. De actie is alleen geldig voor personen van 18 jaar en ouder.
 


Bureaus

Media

Economisch